Poliția Națională a Ucrainei a decis să înlocuiască puștile de asalt Kalașnikov (AK), pistoalele Makarov și TT cu arme MP5 germane, a anunțat Serghei Kniazev, șeful Poliției din Ucraina, într-un interviu publicat luni de publicația „Segodia”.

„Acestea, spre deosebire de AK, care a fost creat pentru armată, sunt arme pur pentru poliție. Automatul Kalașnikov a fost creat pentru militari, pentru a ucide armata, poliția are alte sarcini … Sarcina noastră este să salvăm viața infractorului și să o protejăm pe a noastră”, a spus șeful poliției.

„MP5 este o armă mai puțin letală și mult mai eficientă pentru neutralizarea infractorului”, a subliniat el.

„Avem un obiectiv ambițios – în proporție de 90% să renunțăm la puștile de asalt Kalașnikov, pistoalele Makarov, TT, înlocuindu-le cu arme europene moderne”, a spus Kniazev, spunand  ca pasul este justificat, în ciuda faptului că poliția are un stoc impresionant de arme și muniții sovietice.

Arma MP5 a fost dezvoltată de compania germană Heckler & Koch la mijlocul anilor 60. Diferite modificări ale MP5 sunt folosite de politie in câteva țări.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Poliția ucraineană renunță la armele sovietice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top