BloodymirSunt trei zone in care sancţiunile si contrasanctiunile au afectat economia si mai ales bugetul Rusiei, fapte care explica recesiunea lunga si dureroasa din tara, sustine într-un interviu cu Novoe Vremea politologul si doctorul in stiinte istorice Lilia Şevţova.

„La începutul anului 2015, 60% dintre cetățeni ruși au declarat că nu sunt afectaţi de sancțiuni, dar deja la sfârșitul anului 2015, fiecare al patrulea rus a recunoscut că este lovit puternic, mai ales de antisancţiuni (embargoul alimentar impus de Moscova). Rusia acum nu traieste, ci supraviețuieşte” – a spus Şevţova.

Potrivit ei, țara nu a intrat pur si simplu intr-o faza de recesiune, ci recesiunea se transformă într-o dureroasă, dramatică şi prelungita criză economică și socială.
„Există trei domenii care au fost afectate cel mai mult de sancțiuni şi de unde bugetul rus îşi extrage veniturile”, spune ea.

În primul rând – băncile și companii rusești, publice și private, nu-şi mai pot refinanța datoria prin împrumuturi externe, iar aceasta piaţa era cardinala pentru supraviețuirea economiei ruse. Al doilea – complexul militar-industrial, care se ţinea pe import de tehnologii occidentale.. A treia – nu se mai achiziționeaza tehnologie occidentală nici pentru industria de petrol și gaze, care contribuie la bugetul Rusiei cu 60-70%”, – susţine analistul.
De asemenea, ea a menţionat că Putin a deteriorat relațiile cu Occidentul şi astfel a încetat să mai fie garant al intereselor elitei politice, şi prin acest lucru a pus-o în pericol.

„Puterea înțelege că resursele interne de menținere și reproducere a regimului încep să se epuizeze. Sistemul si regimul au trecut în etapa agoniei, aceasta poate dura o lungă perioadă de timp. Şi un an sau doi, 10 sau 20 „, – a adăugat Şevţova.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top