Ramzan KadyrovCecenia lui Ramzan Kadîrov se va transforma într-un „imperiu” cu ieşire la mare, iar apoi, de ce nu, o putere oceanică, dacă îşi va asumaresponsabilitatea” pentru situația din regiunile Lugansk și Donețk, susţine analistul politic Stanislav Belkovski, fost consultant al Kremlinului.

Vorbind intr-un interviu pentru postul tv Dojdy despre perspectivele politice ale lui Kadîrov, politologul a sugerat ca liderul cecenilor își va asuma responsabilitatea pentru experimentul politic și economic al regiunilor Donețk și Lugansk…”

„Au loc procese geopolitice unice. Datorita anexarii Crimeei, Cecenia obține de facto acces la mare, deoarece clanurile apropiate de Ramzan Kadîrov devin actori-cheie pe teritoriul Crimeei. Este o corecție geografică. Pe cît de repede Moscova a devenit port la cinci mări, la fel de repede Cecenia ar putea deveni o putere maritima, iar apoi, de ce nu, oceanica„, a mai spus Belkovski.Belkovski

Potrivit analistuluipentru Ramzan Kadîrov este foarte important mandatul oferit de Vladimir Putin pentru conducerea poporului cecen. În cazul în care mandatul va fi retras, o parte semnificativă a poporului cecen nu va mai fi de acord cu atotputernicia lui Ramzan„. Prin urmare, crede Belkovski, liderul cecen va face totul pentru ca mandatul sau sa ramana irevocabil„, iar în acest sens „ajutorul” lui Kadîrov în situația cu Lugansk și Donețk este foarte important.

caucasusethnicmap

În ceea ce privește perspectivele ca forțele de securitate cecene sa fie folosite pentru inabusirea miscarilor protestatare civile susținătorii lui Alexei Navalny, grevisti etc – este puțin probabil ca liderul cecen sa ia asupra sa rolul de călău al poporului rus„, pentru ca înțelege – doar forta fizică nu e suficient. În același timp, politologul crede ca cei douăzeci de mii de „voluntari” ceceni cu experienta de lupta sunt suficienti pentru ca statul rus sa nu mai apeleze la militarii rusi trimisi in „concedii de lupta” in Ucraina.

Batalionul Vostok

„Voluntari” separatisti din nordul Caucazului luptând in batalionul Vostok

Anterior, Ramzan Kadîrov a dat asigurări că este gata să execute orice ordin venit de la Vladimir Putin, inclusiv și-a exprimat disponibilitatea de a demisiona din postul său, în scopul de a ajuta separatiștii din Donbas și a insistat poate lua Donbasul si Kievul mai ușor ca niciodată„. 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top