Antoni MacierewiczPolonia creează Trupele de Apărare Teritoriala (TAT), care vor reprezenta un răspuns eficient la posibilele acțiuni ale forțelor speciale ruse (Spetsnaz), ca parte a unui război hibrid, a declarat ministrul apărării naționale al Poloniei, Antoni Macierewicz, citat de „Ukrinform”.

„Trupele de apărare teritorială vor fi cel mai eficient mod de a contracara sau de a complica acțiuni din partea Federației Ruse. În acest sens, trebuie să acordăm o atenție deosebită nu numai crearii trupelor de apărare teritorială, ci și pregătirii TAT, astfel încât acestea să poată rezista în fata unei forțe precum Spetsnaz” , – a spus el.

Oficialul a informat că comanda TAT va fi încredințata unui ofițer al Forțelor Speciale poloneze – colonelul Veslawa Kukule.

Macierewicz a subliniat faptul că un element foarte important în funcționarea TAT va fi cooperarea cu organizațiile paramilitare – în special pompieri, SMURD, paza caii ferate, pădurari și altii. El a adăugat că TAT vor fi incluse în sistemul comun de conducere si control al armatei.

Potrivit lui Macierewicz, în prezent sunt formate echipele de comandă a trei brigazi TAT (Podlaskie, Lublin și Subcarpatică) și patru batalioane (Bialystok, Siedlce, Lublin și Rzeszow).

Până la sfârșitul anului, fortele TAT vor avea cel puțin 3 mii de luptatori. În 2017 vor fi create alte trei brigăzi cu un total de 18 mii de luptatori, iar în 2019, trupele apararii teritoriale vor număra 53 de mii de militari in 17 brigăzi și 63 de batalioane.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 4,86 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Polonia creează forțe de apărare teritorială pentru a contracara Spetsnaz-ul rusesc

  1. bogdan spune:

    Uite ca Polonezii stiu sa se apere de godacii verzi fara insemne !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top