armata-populara-polonezaBiroul polonez de Istorie Militară din Varșovia a găsit un fișet conținând numele a 20 de mii de soldați ai Armatei Roșii, pe care comandamentul sovietic i-a încadrat în Armata Populară a Poloniei, devenita ulterior baza Armatei Poloniei dupa al Doilea Razboi Mondial, anunță Radio Polonia.

Șeful Biroului, Slawomir Cenсkiewiсz, a declarat că nimeni nu știa despre aceste documente și, prin urmare, nimeni nu a avut acces la ele.

„Sunt aproximativ 20 de mii de fișe care în prezent sunt scanate. Unele dintre ele au fotografii și câteva coli de hârtie cu diverse detalii”, – a spus oficialul.

In afara de fișe, au fost descoperite, de asemenea, 8.000 de dosare personale ale soldaților Armatei Roșii încadrați in Armata Populara Poloneza.

Șeful Biroului a subliniat necesitatea cercetarii acestor fișe, pentru a afla câți dintre ofițerii sovietici au rămas în Polonia.

Potrivit lui, „devenind polonezi”, militarii sovietici aveau ca sarcina asigurarea punerii în aplicare a intereselor URSS în Polonia, iar ulterior a intereselor Rusiei.

De asemenea, Biroul de Istorie Militara a identificat și predat Institutului Memoriei Naționale documentele privind primul sef al Serviciului de Informatii al Armatei Poloneze de dupa a Doilea război mondial, fostul ofiter GRU, colonelul Nicanor Golosinski.

Armata Populara Poloneza (Ludowe Wojsko Polskie, LWP.) – este numele informal al forțelor armate poloneze create în Uniunea Sovietică între 1943-1944 și forța armată a Poloniei comuniste (1944-1989).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Polonia: Documente secrete despre cum sovieticii au infiltrat armata poloneză cu 20.000 de militari din URSS

  1. Leo spune:

    Avand in vedere exemplul de mai sus, ar trebui primiti in adm. de stat cei ce sunt la a 4-5a generatie cand este vorba de mujici, iar cand este vorba de evrei la a50a generatie !

  2. bogdan spune:

    Virusii astia din OLR au fost si inca sunt cea mai mare plaga a Europei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top