Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a cerut ca Rusia să își „schimbe comportamentul” în Ucraina și în alte regiuni ale lumii, și pe un ton conciliator a notat că Statele Unite și Rusia „nu sunt condamnate la antagonism”.

Adresându-se într-o conexiune video participanților la Forumul Economic Mondial de la Davos, Pompeo a descris relațiile dintre SUA și Rusia drept o „confruntare”.

„Sperăm că Rusia va începe să-și schimbe comportamentul – fie că este vorba despre comportamentul în Ucraina sau despre eforturile sale de a influența alegerile aici, în Statele Unite, fie de acțiunile de influențare a alegerilor din întreaga lume”, a spus Pompeo.

Potrivit secretarului de stat, acțiunile Rusiei nu arată ca al „țărilor care doresc să facă parte din comunitatea internațională”.

„Sperăm că se vor întoarce la cursul corect, se vor angaja pe un curs care îi va conduce pe calea statului de drept, a ordinii și a libertății”, a spus secretarul de stat. „Dacă se întâmplă acest lucru, atunci sunt convins că țările noastre vor putea să înflorească și să se dezvolte una lângă alta”.

„Nu suntem condamnați să fim antagoniști”, a spus el. „Putem fi mai presus de asta, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, Rusia trebuie să-și schimbe atitudinea și comportamentul”.

Șeful diplomației americane a menționat că Statele Unite și Rusia sunt cei mai mari deținători de potențial nuclear din lume și ar trebui să mențină un dialog cu privire la aspectele nucleare.

„În această privință, Rusia este o mare putere. Înțelegem acest lucru și, prin urmare, trebuie să facem totul pentru a purta un dialog astfel încât să putem preveni atât proliferarea armelor nucleare, cât și pericolul asociat cu posesia armelor nucleare „, a subliniat Pompeo.

El a menționat că Statele Unite „restabilește echilibrul în relațiile cu China”, precum și cu țările partenere din Asia și din întreaga lume.

Șeful diplomației americane și-a exprimat încrederea că principiile democrației, care au creat bogății extraordinare în întreaga lume, „vor deveni forța motrice a relațiilor dintre Statele Unite și China în următorii ani”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Pompeo a cerut Rusiei să își „schimbe comportamentul”

  1. Ramona Georgescu spune:

    Eventual a rugat Rusia.Nu are ce sa ceara.

  2. bogdan spune:

    Iar kremlinul a raspuns grohaind: groh groh groh guiiiiiiiitzz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top