Cota Rusiei în soldul total al comerțului exterior al Ucrainei, din momentul  agresiunii ruse, s-a redus la 8%, a declarat presedintele ucrainean Petro Poroșenko, la deschiderea forumul de afaceri ucraineano-lituanian de la Kiev.

„Ne-a fost declarat nu doar război de ocupatie, sub forma agresiunii și anexarii Crimeei, dar ne-a fost declarată și blocada economică și toți producătorii ucraineni au fost privați absolut ilegal, cu încălcarea tuturor normelor OMC, fără nicio explicație, de piața rusă. Care a fost închisă”, – a spus Poroșenko.

„De la 36% cât era cota Rusiei în soldul total al comerțului exterior al Ucrainei – la 8%. Ce țară ar fi supraviețuit, lipsita timp de 2 ani, de 28% din cifra de afaceri?”, –  a adăugat șeful statului.

De asemenea, Poroșenko a amintit că, desi Rusia nu-si recunoaste agresiunea și teoretic nu ar avea de ce sa impuna sanctiuni impotriva Ucrainei, a încercat să blocheze tranzitul marfurilor Ucrainei în Kazahstan, China și țările din Asia Centrală, astfel încât Kievul a fost nevoit să caute modalități de a ocoli Federația Rusă.

„Și nu doar că am supraviețuit, dar, de asemenea, ne-am asigurat în aceste condiții o creșterea economică”, – a conchis președintele Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to Ponderea comerțului Ucrainei cu Rusia s-a redus la 8%

  1. bogdan spune:

    Asta este ! Uite asa toti isi gasesc noi piete cu bani mai multi doar godacii fabrica si mananca propriile rahaturi ca de,, ei isi fac propriul embargou ! Am avut si noi in Romania un dement de acest tip si nu a sfarsit-o bine…putler urmeaza…

  2. Clau spune:

    Diplomatul american Adam Szubin (U.S. Treasury Department): „…dacă Ucraina va avea succes, va fi „cel mai bun antidot pentru modelul cinic de stat promovat de Rusia.”.
    In Ucraina creste floarea care o sa distruga federatia godacilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top