Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret privind introducerea legii marțiale pe o perioadă de doua luni – până pe 25 ianuarie – în legătură cu situația din strâmtoarea Kerci, unde flota rusă a reținut trei nave ucrainene. Decretul este publicat pe portalul oficial al președintelui Ucrainei.

Prin decretul său, Poroșenko a decis să se constate că acțiunile Rusiei reprezinta agresiune militară. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a fost instruit să inițieze imediat convocarea reuniunilor Consiliului de Securitate al ONU și Consiliului Permanent al OSCE și să înceapă consultările cu țările occidentale.

Șeful statului ucrainean a ordonat șefului statului major general să precizeze planul de mobilizare al rezerviștilor. De asemenea, militarii au primit ordine de organizare a apărării aeriene.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost instruit să întareasca regimul de contra-spionaj, antiterorism și anti-sabotaj.

Ultimul, al doisprezecelea paragraf al decretului prezidențial este marcat cu stampila „Secret”.

Decizia lui Poroșenko privind mobilizarea armatei urmeaza sa fie aprobată de către Rada Supremă a Ucrainei.

Legea Ucrainei privind legea marțială prevede că, în timpul funcționării sale, o serie de drepturi și libertăți cetatenesti sunt limitate – în special, libertatea de întrunire, alegerile, activitatea partidelor politice.
Anterior, Moscova și Kievul au făcut schimb de acuzații. Poroșenko a cerut ca Rusia să-i elibereze imediat pe marinarii capturati cu tot cu nave – bărcile Berdiansk, Nikopol și remorcherul Yana Kapu.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Poroșenko a decretat în Ucraina legea marțială

  1. bogdan spune:

    Se deschide sezonul vanatorii de godaci !

  2. ANTIPUTIN spune:

    Daca vrei pace, pregateste ‘te de razboi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top