Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret privind denunțarea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat cu Rusia.

Potrivit documentului, Ministerul ucrainean de Externe va notifica partea rusă cu privire la decizie, precum și să informeze ONU, OSCE și alte organizații internaționale.

Anterior, Poroșenko a declarat ca Tratatul de prietenie cu Rusia este un anacronism, și a cerut accelerarea crearii unui organism de coordonare, care sa pregăteasca cererile  privind daunele cauzate Ucrainei de către partea rusă.

Tratatul de prietenie, cooperare și parteneriat dintre Ucraina și Rusia a fost semnat în mai 1997 și a intrat în vigoare în aprilie 1999. Documentul recunoaște principiul inviolabilității frontierelor și obligă părțile să-și respecte reciproc integritatea teritorială.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Poroșenko a denunțat tratatul de prietenie cu Rusia

  1. bogdan spune:

    Asta trebuia facut inca din 2014 dupa invazia Crimeei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top