Porosenko armataPetro Poroșenko a ordonat Ministerului Apărării și Statului Major General al Armatei Ucrainei să întăreasca capacitățile militare ale Ucrainei în apropierea graniței cu Crimeea și pe toată coasta Mării Negre.

Președintele Ucrainei a anunțat că procesul de returnare a Crimeei a început

„Rusia şi-a crescut puternic prezența militară în regiune, finalizeaza transformarea peninsulei dintr-o stațiune internațională înfloritoare într-o bază militar-maritima ceea ce creează o amenințare, inclusiv nucleară, nu numai pentur Ucraina, ci pentru toate țările din regiunea Mării Negre”, – a declarat Poroșenko.

Pe site-ul președintelui ucrainean se spune ca declaratia este facuta cu prilejul cele de-a „doua aniversari de la începutul rezistenței fata de ocupația rusa din Crimeea”. În discursul său, el a sublinia încă o dată că „Crimeea a fost și rămâne parte integrantă a statului ucrainean”. Potrivit acestuia, Rusia era gata să „ocupe Crimeea” din 1991. „In primii 20 de ani guvernul ucrainean era conștient de această amenințare, dar a subestimat-o”, – a declarat Poroșenko.

Președintele ucrainean a subliniat, de asemenea, că „procesul extrem de complex și promițător” privind reîntoarcerea Crimeei a început deja.

„Pentru precizarea strategiei noastre privind reintegrarea Crimeei, astăzi am instruit pregătirea unei reuniuni specială a Consiliului Național de Securitate și Apărare. De la Guvern  se așteaptă un plan de program detaliat cu privire la protecția intereselor naționale ale Ucrainei în instanțele internaționale, atragerea statului agresor la răspundere în fata Ucrainei”, – a declarat Poroșenko.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top