Porosenko BucurestiPreședintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat joi că susține inițiativa României privind crearea unei flote comune NATO la Marea Neagră.

„Securitatea este foarte importantă și necesită decizii noi, noi abordări și noi hotărâri. Noi susținem inițiativa României de creare a unei flote comune NATO în Marea Neagră și subliniez că suntem dispuși să ne alăturăm imediat după ce această inițiativă va fi aprobată de Alianță. Despre acest lucru am discutat astăzi cu domnul președinte și vom dezvolta această colaborare, dar aceasta nu este singura direcție în care vom colabora în domeniul securității. În timpul vizitei președintelui Bulgariei la Kiev și astăzi, în cadrul discuțiilor avute, am discutat posibilitatea creării unei brigăzi româno-ucraineano-bulgare după modelul celei existente între Polonia, Lituania și Ucraina. (…) Ucraina cu plăcere se va alătura acestei inițiative. Am confirmat acest lucru după aprobarea de către Alianță”, a afirmat Poroșenko la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că acordurile de la Minsk trebuie implementate în totalitate.

„Anexarea Crimeii, continuarea prezenței unităților rusești în Donbas, încălcarea de către partea rusă a acordului de la Minsk creează pericole pentru sistemul actual de relații internaționale și drept internațional. Ucraina și România nu pot să accepte acest lucru. Ne face plăcere să constatăm că statele noastre au o singură și principială poziție. Discuțiile privind anularea sancțiunilor cu privire la Rusia nu pot avea loc până când nu va înceta agresiunea. Orice reducere a sancțiunilor în schimbul unor îndepliniri parțiale a Acordului de la Minsk vor fi un pericol nemijlocit pentru reglementarea situației în Donbas. Sunt convins că aceasta poate duce ca Rusia să-și continue acțiunile agresive și nu poate fi acceptat acest lucru, fiindcă acordurile de la Minsk trebuie implementate în totalitatea lor”, a arătat Poroșenko.

Președintele ucrainean a adăugat că a primit asigurări că România va susține anularea regimului de vize pentru Ucraina.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top