PorosenkoMă bazez pe eficiența măsurilor anticorupție, inclusiv pe declarația electronică de avere și vor cere ca declaranții să explice originea veniturilor, a declarat la Lviv presedintele Ucrainei, Petro Poroșenko, citat de UNIAN

„Mă bazez pe eficiența măsurilor anticorupție, inclusiv pe declarația electronică, pe care unii încearcă s-o critice, fără a înțelege rostul ei,” – a declarat Poroșenko.

„Mulți dintre cei care au facut declaratii de avere, si-au atribuit in cashe proprietati, gândindu-se că declaratia de avere este o „declarație de start”, care apoi le va permite să evite inspecția. Dar poziția-cheie a noastra este sa tragem linie despre ce au făcut în ultimii 25 de ani și apoi sa ne explice de unde au luat banii „- a adăugat președintele.

Poroșenko a spus că „nu se declara război bogatilor, cum au crezut unii, ci infractorilor care si-au luat apartamente, masini, case și vile din salariul de functionar la stat”.

„A fost facut un pas foarte important, un pas mare, acest pas a început chiar cu președintele, care trebue să declare tot – de la pernele de pe canapea, la ceștile din bucătărie. Așa ceva nu a făcut încă niciun președinte”, – a spus Poroșenko, care este convins ca „Declarația electronică de avere” a fost primul și foarte important pas în lupta împotriva corupției in Ucraina.

Până în prezent, în Ucraina, un numar de 413 deputati ai Radei Supreme si-au depus declaratiile de avere.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Poroșenko le cere politicienilor ucraineni să-și justifice averile

  1. sebastian spune:

    Deci functionarul de la stat, care si-a cumparat o masina din salariu , este infractor. Cel ce isi cumpara din alte venituri este cinstit.
    voi va uitati ce scrieti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top