Ukrainian President Petro Poroshenko gestures during a press conference in Kiev, Ukraine, Thursday, Sept. 25, 2014. Poroshenko gave his first major news conference since taking office in June. (AP Photo/Efrem Lukatsky)„Argumentele pe care Rusia le foloseste pentru a impune sancțiuni in general, au fost recent foarte bine și ilustrativ demonstrate atunci când a introdus sancțiuni împotriva Turciei. A găsit imediat probleme fitosanitare și de alta natura la produsele turcesti.. In realitate această abordare este extrem de politică,..” – a declarat Petro Poroșenko, presedintele Ucrainei, citat de newsru.ua.

El a adăugat că Rusia a impus sancțiuni și embargou impotriva Ucrainei începând cu anul 2013. „Ca urmare a acestor sancțiuni, cifra de afaceri comerciala între Rusia și Ucraina s-a redus de patru ori. Astăzi, volumul despre care vorbim nu se măsoara în miliarde sau zeci de miliarde, așa cum a fost înainte, ci în sute de milioane de dolari”, – a spus președintele tarii vecine.

În același timp, el a dat asigurări că, în ciuda a totul, acordul de liber schimb între Ucraina și Uniunea Europeană va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Reamintim, pe 1 ianuarie trebuie sa înceapa punerea în aplicare partea economica a Acordului de asociere dintre Ucraina și UE. Rusia intenționează să răspundă cu noi restricții comerciale impotriva Ucrainei.
Petro Poroșenko a declarat că Ucraina a reușit să realizeze independența energetică fata de Rusia.

„In acest an am reusit sa evitam incapacitatea de plata, am curatat sistemul bancar, am restructurat datoria, în cele din urmă am obtinut independența energetică fata de Rusia, – a spus el. Este primul an al unui guvern ucrainean, și în acest an putem spune că nu doar a fost semnata, dar, de asemenea, a început punerea în aplicare a Acordului de asociere cu UE”, – a spus președintele.

În plus, Poroșenko a declarat ca pe parcursul anului trecut a fost creata in lume o coaliție pro-ucraineana puternica, o nouă armată ucraineana, a fost lansata reforma de descentralizare și a fost initiat proiectul de reforma judiciară.

„Astăzi nu suntem santajabli nici energetic si nici comercial. Ucraina a devenit mai puternica”, a spus presedintele ucrainean.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top