Poroșenko schimba tactica

8:54 pm, 18 august 2014 • de Niciun comentariu

PoroșenkoPreședintele Ucrainei Petro Poroșenko a anunțat schimbări în tactica Operatiunii Antitero (ATO) desfasurata in zona de est a tarii. Scopul – cresterea eficientei și minimizarea daunelor provocate de acțiunile teroriste.

Trebuie să luam în considerare acum noul conținut al operațiunii militare în noile condiții…Avem nevoie sa ne regrupam fortele, sa ne protejam teritoriul și totodata sa continuam ofensiva„, a declarat Poroșenko.

Presedintele Ucrainei a declarat principala provocare este acum sa distruga sistemul prin care teroriștii sunt asugurat cu noi mercenari, arme și muniții.

Potrivit lui, noua tactica prevede reducerea teritoriilor controlate de teroriști prin infiltrari in mijlocul gruparilor principale si prinderea in incercuiri, pentru a nu le oferi oportunități de a se ”aproviziona” din Rusia cu arme și muniții.

Poroșenko a declarat cele mai mari orașe sunt deja incercuite si  asediate, dar ca acolo se prefigurează catastrofe ecologice.

Președintele a mai spus minele din Donbass incep sa fie inundatela niveluri periculoase, și ca teroriștii distrug transformatoare care alimenteaza pompele de apa, subminând astfel economia din zona.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top