PorosenkoPreședintele Ucrainei Petro Poroșenko consideră că modificările aduse Constituției Ucrainei în ceea ce privește descentralizarea și așa-numitul „statut special” pentru Donbas, pot fi legiferate numai după retragerea trupelor rusești, potrivit unui interviu oferit canalului francez Іtele.

„În opinia mea, totul este foarte evident și se bazează pe logica acordurilor de la Minsk, care sunt compuse din mai multe părți. Prima prioritate – siguranța. Acest lucru înseamnă că trebuie să avem o reală încetare a focului. Din păcate, situația de pe teren este diferită” – a spus el, răspunzând la întrebarea de ce Ucraina nu acceptă modificările aduse Constituției.

„Ucraina a retras parte din arme si trupe și coopereaza cu Misiunea speciala a OSCE, care a subliniat în mod repetat că Ucraina își îndeplinește obligațiile care îi revin, în același timp, Rusia continuă să furnizeze arme și muniții prin frontierele terestre necontrolate, trimite trupe, totul cu un singur scop – sa asigure continuarea escaladarii situației” – a spus Poroșenko.

Potrivit lui, „este evident că există condiții prealabile pentru modificare Constituției”.

„Trupele ruse trebuie să fie retrase de pe teritoriul Ucrainei. Misiunea OSCE ar trebui să aibă acces la segmentul necontrolat al frontierei ruso-ucrainene și în alte zone din care este esențial să se asigure retragerea echipamentelor si armelor grele” – a spus Poroșenko.

„Și numai după ce aceste condiții prealabile sunt îndeplinite, putem incepe  organizarea alegerilor. O altă problemă este că aceste alegeri ar trebui să fie libere, democratice și corecte, dar în situația actuală acest lucru pare imposibil” – a spus președintele ucrainean.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top