NATO UcrainaPreședintele Ucrainei Petro Poroșenko este convins că răspunsul la intrebarea aderării Ucrainei la NATO  trebui să fie dat de poporul ucrainean în cadrul unui referendum național.

Declaratia a fost facuta la Kiev în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite.

Decizia de a adera sau nu la  la NATO este de competența exclusivă a poporului ucrainean Avem un minim de 6 ani de muncă grea, timp in care sa îndeplinim criteriile atat pentru aderare la UE cat si pentru NATO și abia apoi poporului ucrainean va putea decide într-un referendum cu privire la aderare sau neaderare„, a spus Poroșenko.

Tot astazi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat Ucraina va fi membru NATO doar daca va îndeplini criteriile.

Ușile rămân deschise. Aşa am decis. Am fost la summit-ul de la București, când am decis Ucraina va fi un membru (al NATO). Aceasta decizie rămâne în vigoare, daca Ucraina va îndeplini criteriile de aderare și dacă va dori sa adere„- a spus Stoltenberg.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top