porosenkoPetro Poroşenko a propus vineri ca engleza să devină a doua limbă de studiu în şcolile ucrainene în locul rusei. Propunerea a fost făcută într-un discurs susţinut la Universitatea din Lvov, un bastion naţionalist din vestul Ucrainei.

Engleza trebuie să devină a doua limbă de studiu în şcoli pentru că există o legătură între nivelul de trai şi nivelul de stăpânire a englezei de către populaţia unei ţări”, a spus Petro Poroşenko.

Fiind un cunoscător foarte bun al limbii engleze, el a dat ca exemplu Singapore, al cărei guvern a decis în anii ’50 ca engleza să devină a doua limbă oficială, scrie Mediafax.

„Nu mai trebuie să vorbim de statutul limbii ruse, ci de cel al englezei”, a subliniat el.

Dureroasa problemă lingvistică a devenit mai politizată ca oricând în Ucraina, o fostă republică sovietică divizată între o parte de vest naţionalistă ucrainofonă şi o parte de est rusofonă şi rusofilă. Conflictul armat dintre armata ucraineană şi rebeliunea prorusă din estul ţării este instigat, potrivit Kievului, de către Kremlin sub pretextul protejării populaţiei rusofone.

Ucraineana este singura limbă oficială a ţării de la obţinerea independenţei în 1991.

Chiar dacă nu o vorbesc în familie, ucrainenii rusofoni înţeleg ucraineana şi scriu în această limbă, a cărei învăţare era obligatorie în perioada sovietică, în pofida dominaţiei rusei, limba oficială a Uniunii Sovietice.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top