Televiziunile de stat din Rusia ignoră protestele din Ingușeția. De la începutul demonstrațiilor în masă din aceasta republică nord-caucaziana, canalele federale din Rusia nu le-au menționat nici măcar o singură dată, potrivit postului de radio „Echo Moskvî”, care citeaza  un studiu al serviciului analitic ”Medialoghia”.

La 4 octombrie, în Magas, capitala Ingușeției, au fost declansate acțiuni de protest împotriva acordului de frontiera cu Cecenia, care transmite republicii vecine o serie de teritorii bogate in petrol. În acea zi, 4 octombrie, parlamentul republicii trebuia să aprobe acordul semnat in urma negocierilor dintre conducerile celor doua republici ale Rusiei.

Câteva mii de locuitori ai Ingușeției au ieșit pe străzi pentru a protesta impotriva ”schimbului de teritorii”.

Ieri, duminică, fostul președinte al Ingușeției, Ruslan Aușev, a declarat in fata protestatarilor că conducerea republicii a făcut o greșeală încheind acest acord cu Cecenia. „Trebuia ca ei sa se consulte cu poporul”, a spus Aușev.

Curtea Constituțională a Republicii Ingușetia s-a alăturat protestatarilor, declarând nulitatea acordului in lipsa unui referendum.

Un număr de deputați ai parlamentului din Ingușeția au anunțat posibilitatea de a organiza un al doilea vot, dar autoritățile republici neagă acest lucru.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Posturile tv federale din Rusia ignoră protestele din nordul Caucazului

  1. bogdan spune:

    rusi prosti…e un pleonasm dar suna taaaare bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top