blindate cu trupePublicaţia rusa „Novaya Gazeta relatează povestea unui soldat ucis în estul Ucrainei, un tânăr în vârstă de 20 de ani din Republica Mari El, oraşul  Kozmodemjansk, Anton Tumanov.

Potrivit mamei soldatului decedat, lucrurile, pașaportul și livretul militar al fiului sau, sergent în Armata Rusa nu au ajuns inca acasa.

Pe 20 august, femeia a primit la domiciliu un sicriu închis cu corpul fiului sau și o copie a certificatului de deces de la o morgă din Rostov (regiune la granita cu Ucraina). Din copia certificatului reiese data morții 13 august 2014 şi locul morții punctul de desfășurare temporară a unității militare 27777„.

Potrivit documentului, sergentul ar fi murit „în timpul exercitării funcțiilor militare” dupa ce a capatat „multiple răni de șrapnel ale membrelor inferioare, cu daune majore asupra vaselor de sânge„. Moartea acestuia a intervenit ca urmare a unei hemoragii masive.

Anton a fost recrutat în armata în 2012. Serviciul militar l-a desfusurat în Penza şi în Osetia de Sud. Dupa expirarea perioadei legale de serviciu militar, tanarul s-a întors acasa si a incercat sa-şi gaseasca un job.

În luna mai, dupa mai multe refuzuri de angajare, tanarul a decis sa semneze un contract cu Armata Rusa. Mama sa a incercat sa-l convinga sa nu accepte semnarea contractului, de frica ca va fi trimis in Ucraina, el a fost sigur acest lucru nu i se va întâmpla.

morminte soldati

Anton a fost inregimentat în Brigada a 18-a motorizata, UM 27777, în satul Kalynovska din Cecenia pe 21 iunie.

Mama spune Anton suna acasă aproape în fiecare zi. La începutul lunii iulie, a spus în unitatea sa sunt recrutati „voluntari” pentru Ucraina și ca, potrivit lui, nu prea au existat dornici sa plece. Apoi, Anton a scris mamei sale a fost trimis cu unitatea la Rostov.

Pe linia frontierei ruso-ucrainene militarii UM 27777 au ajuns pe 11 iulie, spunea Anton mamei sale. Prietenei sale, Anastasia Chernova, în vârstă de 17 de ani, Anton i-a relatat mai multe detalii. Astfel, pe 23 sau 25 iulie el i-a spusMergem la război. Vom fi miliţii de auto-aparare” și i-a explicat rolul milițiilor.” A doua oară cand au vorbit, Anton a transmis Anastasiei ca unitatea lor a fost trimisa în Ucraina pe 3 august pentru două zile.

Pe 10 august, Anton a luat legatura din nou cu mama sa spunandu-i ca trupele sunt trimise la Donetk pentru a ajuta milițiile.”

Anastasia a stiut mai multe. Potrivit ei, Anton i-ar fi zis că va sta în Ucraina două sau trei luni, poate până în noiembrie, timp în care nu vor putea comunica. Pe 11 august, tânărul Anton a primit două grenade și 150 de cartuse pentru automat. În aceeasi zi, la ora 15.00, a postat un mesaj pentru mama sa în reţeua VKontakte” in care scria: „Am predat mobilul. Mergem în Ucraina.”

A fost ultimul mesaj trimis de Anton.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top