samantha powerCu câteva zile în urmă, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia pledează pentru soluționarea pașnică a conflictului din Siria.

„Lumea are dovada a ceea ce face în realitate Rusia. Miercuri, ministrul de externe Lavrov a vorbit aici, în sală și a spus că în problema Siriei, Rusia a fost întotdeauna pentru o soluție pașnică” – a declarat Samantha Power, reprezentantul SUA la ONU, in cadrul Consiliul de Securitate al ONU, intrunit de urgenta duminica. Cu toate acestea, a continuat Power, când începea ofensiva împotriva Alepului, Rusia și regimul Assad foloseau bombe incendiare și anti-buncăr.

„Le-au încărcat în avioanele lor, chiar în momentul în care a apărut ministrul Lavrov sa ne vorbească aici despre lupta lor pentru pace”, – a declarat reprezentantul Statelor Unite ale Americii.
Siria spital
„În loc să depună eforturi pentru pace, Rusia și Assad conduc un război. În loc sa ajute civilii cu marfuri vitale, Rusia și Assad aplica lovituri asupra convoaielor umanitare, spitalelor și voluntarilor, care încearcă să salveze vieți” – a spus Power.

Potrivit ei, Rusia susține că aplica lovituri împotriva teroriștilor, dar în primele 24 de ore de la debutul ofensivei de la est de Alep, Rusia a lovit de patru ori baza „căștilor albe” – salvatori care vin primii la locul unde au cazut bombele pentru a salva vieti. Rusia și regimul așteapta sosirea salvatorilor voluntari, iar apoi aplica o noua lovitura”, – a spus Power.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

18 Responses to Power l-a acuzat pe Lavrov că a mințit în fața Consiliului ONU

 1. Catun spune:

  Trolul rus iar e total pe langa subiect.

 2. putin spune:

  „Pentru Stalin, ca si pentru Putin, mult mai târziu, prabuşirea Imperiului Rus a fost cea mai mare tragedie geopolitica a secolui XX.

  Zeci de ani, în cărțile de istorie sovietice a fost scris că victoria asupra Germaniei naziste este rezultatul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
  Împreună cu Marele Război pentru Apararea Patriei, manualele menționate vorbeau în treacat și despre un alt război, care s-a desfasurat în același timp, în aceleași țări și cu aceiași participanți. Cele doua parca se intersectau, chiar coincideau, dar erau totusi destul de diferite. Asta s-a intiparit în mintea a milioane de oameni sovietici.

  Toată lumea în Rusia știe data Marelui Război pentru Apărarea Patriei: 22 iunie 1941 – 9 mai 1945.

  Data celui de al Doilea război mondial – mai putini: 1 septembrie 1939- 2 septembrie 1945.

  Toată lumea în Rusia știe că, în Marele Război pentru Apărarea Patriei, URSS a luptat împotriva Germaniei și a aliaților săi.
  Nu toată lumea își amintește că în razboi au participat 62 de țări din 73 existente la acea vreme, ca luptele au avut loc pe trei continente și în apele a patru oceane si este singurul conflictul în care s-au utilizat arme nucleare.

  Însa acest război mondial pare ca a ocolit URSS, care avea propriul rezbel cu naziștii, pe care i-a învins.

  Cum s-a întâmplat că Rusia celebrează anual victoria asupra Germaniei naziste – iar victoria și memoria celui de al Doilea razboi au fost șterse?

  Un material pe baza discutiilor istroricilor rusi Oleg Budnitk şi Mark Solonin, mediate de Alexander Podrabinek, in cadrul unei emisiuni la Radio Liberty.

  Stie cineva ce a făcut Uniunea Sovietică în primele zile după începerea celui de-al Doilea război mondial?

  Ei bine, USRR a atacat Polonia. De la vest polonezii erau atacati de Germania national-socialista, din est – de socialista URSS. Germanii – pe 1 septembrie, URSS – 17 septembrie. Aceasta este data oficiala a intrării Uniunii Sovietice în al Doilea război mondial.

  Și, din păcate, nu de partea coaliției, care atunci era reprezentata de Polonia, Anglia, Franța, Australia, Noua Zeelandă, India și Canada, ci în alianță cu Germania nazistă.represiuni stalin

  Uniunea Sovietică şi Germania nazista au semnat un pact de neagresiune (la Moscova, pe 23 august 1939), cu o săptămână înainte de începerea războiului mondial.
  Pactul de neagresiune între cele doua a avut o importanță crucială pentru ambele țări si, practic, a dat startul celui de al Doilea război mondial. Practic, în vara anului 1939, Hitler a încercat sa obtina, si a obtinut, sprijin sovietic.

  Oleg Budnitskii: Pe de o parte, Stalin nu avea încredere fata de democrațiile occidentale, iar pe de altă parte, dupa o vizită a lui Ribbentrop la Moscova și auzind propunerile concrete și absolut minunate din punct de vedere geopolitic … Era o propunere de impartire a Europei de Est…Printre altele, cele doua au convenit ca, la un moment dat, Uniunea Sovietic sa intre în război împotriva Poloniei.

  Semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop pe 23 august a fost un punct de cotitură important în politica Uniunii Sovietice.

  Alexander Podrabinek: Pactul de non-agresiune a fost scurt și clar. Avea numai șapte articole. Cele de substanță – trei. Primul articol obligă părțile să se abțină de la agresiune impotriva celuilalt; În al doilea – sa nu acorde sprijin unui tert care îl ataca pe celalalt; În al treilea – sa nu adere la alianțe militare indreptate împotriva celeilalte parti.

  Avand acord cu Hitler privind împărțirea sferelor de influență în Europa, Stalin nu se temea de complicații militare la începutul războiului al Doilea mondial. Şi de cine sa se teama Uniunea Sovietică, care era cu mult superioara celor mai apropiați vecini occidentali ca dimensiune, resurse naturale, armata și echipament militar?
  Poate ca Stalin a crezut că prăbușirea Imperiului Rus în 1917, era cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX. Acum, in fata lui s-a deschis perspectiva tentantă de restabilire a vechilor frontiere.

  Oleg Budnitkii: Germania initiaza războiul pe 1 septembrie declansand atacul asupra Poloniei. Uniunea Sovietică, în conformitate cu acordul, a început să pregătească acțiuni militare împotriva Poloniei.

  Una dintre condițiile pentru intrarea URSS pe teritoriul Poloniei (pentru a spune lucrurilor pe nume, a fost o lovitură aplicata în spatele armatei poloneze), era ca Varșovia sa cada, iar apoi se putea anunța că statul polonez nu exista. Lucru pe care l-au facut mai târziu.Stalin

  Alexander Podrabinek: Potrivit protocolului secret al pactului, Armata Roșie a ocupat regiunile estice ale Poloniei.

  Mark Salonin: Pe 17 septembrie, dimineața, Armata Roșie, într-un număr mare, traverseaza frontiera poloneza. Gruparea sovietica numara 650.000 de militari şi 4.500 de tancuri, iar până la sfârșitul lunii septembrie, aceasta a crescut de două ori.

  Teritoriul polonez a fost ocupat rapid. Polonezii nu se așteptau la o invazie din est. Rezistența armată a fost scăzută, dar a existat.

  Oleg Budnitkii: Au fost în unele locuri lupte. Dar polonezii la inceput nu au înțeles ce se întâmplă, de ce a intrat Armata Roșie? Guvernul s-a gândit că, poate,URSS a venit in ajutorul Poloniei. Au fost chiar date ordine sa nu se opuna rezistenta. Cu toate acestea, polonezii s-au luptat cu sovieticii. Au existat lupte, unele orase au rezistat.

  Alexander Podrabinek: În urma acestor evenimente, sub controlul Uniunii Sovietice a trecut un teritoriu de 196.000 km pătrați cu o populație de aproximativ 13 milioane de persoane.

  Războiul cu Polonia pentru Uniunea Sovietică nu a fost prea sângeros. Pierderile in luptă ale Armatei Roșii, conform cifrelor oficiale au fost de 737 de persoane ucise și 1862 răniți. Conform celor neoficiale – până la o mie de morți și două mii de răniți. Pierderea polonezilor a fost de 3,5 mii de morți, 20.000 răniți și dispăruți.

  Au fost capturati circa 250 mii de soldați. În primăvara anului viitor, aproape 22 de mii de ofițeri polonezi au fost împușcați de sovietici în pădurea Katyn.

  În septembrie 1939, armatele sovietica și germana au sărbătorit prima victorie în cel de-al Doilea război mondial.

  Trupele germane au cedat orașul polonez ocupat – Brest, care a trecut sub ocupație sovietică. Pe 22 septembrie, la Brest a avut loc o paradă militară sovieto-germana comuna.
  Acțiunile militare au fost finalizate, în mare, până pe 29 septembrie. Data sfârșitului războiului poate fi considerata 16 octombrie 1939, când noua frontiera de stat a URSS a fost transferată de catre armata sub paza trupelor de frontieră ale NKVD.

  Stalin a numit războiul împotriva Poloniei – o „plimbare militară.” Pentru Polonia, acest război a fost însa o tragedie nationala.

  Dar războiului nu-i place răgazul, mai ales daca agresorul este extaziat de succesele militare ale unei campanii usoare. Asa ca, pe 16 octombrie, Armata Rosie a predat granița de vest sub paza NKVD, și pe 18 octombrie a început introducerea trupelor sovietice în republicile baltice.

  Dpdv militar, Estonia, Letonia și Lituania erau mult mai slabe decât ​​Polonia și nu puteau opune rezistență semnificativă.
  Pe 28 septembrie 1939, dupa ce Kremlinul a semnat tratatul de prietenie cu Germania nazistă, Uniunea Sovietică și Estonia au incheiat un acord de asistență mutuală. Asistența din partea Uniunii Sovietice a insemnat introducerea pe teritoriul estonian a trupelor sovietice – 25 de mii de oameni.rusia versus URSS

  În urma discuțiilor, Stalin a lăudat delegația estoniană:

  „Guvernul eston a acționat cu înțelepciune și în beneficiul poporului estonian, a încheiat un acord cu Uniunea Sovietică. Puteati avea soarta Poloniei. Unde este acum Polonia?”.

  Raspunsul la intrebare au avut și celelalte republici baltice. Un tratat asemănător cu Uniunea Sovietică a fost semnat de Letonia pe 5 octombrie, iar pe 10 octombrie – cu Lituania. În Letonia au fost trimisi 25.000 de soldați ai Armatei Roșii, în Lituania – 20.000.

  Apoi, pe 5 octombrie, URSS propune finlandezilor sa încheie un pact de asistență mutuală similar cu cel al balticilor. Negocierile au început pe 11 octombrie, dar, în final, au esuat dupa numeroase reluari. Pe 9 noiembrie, discuțiile s-au încheiat fără rezultat.

  Din aceasta cauza a izbucnit războiul cu Finlanda, început pe 30 noiembrie 1939.

  Oleg Budnitskii: Finlanda nu a acceptat propunerile Uniunii Sovietice care voia sa împinga granița foarte mult. De fapt, Finlanda urma sa devina stat satelit sau pur și simplu sa fie anexata. Dacă ne uităm pe hartă, este o problema de restabilire a granitelor Imperiului Rus.

  Ca urmare a inceput războiul sovieto-finlandez. URSS a anuntat o serie de provocari din partea Finlandei. Desigur, a fost un război provocat de către Uniunea Sovietică, nu există nicio indoiala. Este suficient să spun că populația Uniunii Sovietice era de 180 de milioane de oameni, iar populația Finlandei de 3 milioane de persoane, și ca sa vezi, mica Finlanda s-a decis asa, dintr-o dată, sa atace Uniunea Sovietică. Finlanda avea doar câteva tancuri si câteva avioane.

  Alexander Podrabinek: Uniunea Sovietică a lansat o puternica campanie de propagandă.
  Mark Salonin: Da, pe 26 noiembrie, cu patru zile înainte de invazia in Finlanda, a existat o puternica explozie propagandistică, se spunea că armata finlandeză îi ataca pe grănicerii sovietici, ca au murit soldați ai Armatei Roșii. După aceea – un uragan de poezii, sedinte populare, sindicalisti furiosi. Şi-au amintit ca de la granita finlandeza pana la leaganul revolutiei bolsevice -Leningrad – erau doar 34 de kilometri în linie dreaptă, și ca iata-iata urmeaza sa bombardeze finlandezii Bulevardul Nevskii. Prin urmare, nu putem tolera acest lucru, iar noi trebuie să ne apăram țara….

  Alexander Podrabinek: La începutul campaniei finlandeze propaganda stalinistă a convins poporul sovietic ca victoria asupra Finlandei va fi rapida și ușoara.

  Oleg Budnitskii: Cu toate acestea, războiul nu a fost floare la ureche, cum se credea inițial. Finlanda a opus rezistență armata, iar trupele URSS s-au dovedit a fi slab pregătite si slab conduse. Cu toate acestea, Uniunea Sovietică era mult mai puternică decât Finlanda, și în ciuda pierderilor enorme (Armata Roșie a pierdut de 4 ori mai multi soldati decât cea finlandeză), rezistența finlandeză a fost infranta. S-a ajuns la un acord de pace, care a fost drastic pentru Finlanda, dar ţara si-a pastrat independența.molotov

  Alexander Podrabinek: Razboiul s-a incheiat pe 13 martie 1940 prin semnarea unui tratat de pace. Uniunea Sovietică anexează aproximativ 40.000 de kilometri pătrați din Finlanda, inclusiv orașul Viborg. Pierderile in morți și dispăruți au fost dupa cum urmeaza: Armata Roșie – 126.000 soldați, armata finlandeza – 26 mii de oameni.

  Unul din rezultatele războiului sovieto-finlandez a fost exluderea URSS din Liga Națiunilor. Un alt rezultat a fost inventia de catre finlandezi a „cocktailului Molotov”.

  După războiul cu Finlanda, Armata Roșie a avut pace doar trei luni. Dar apoi, în iunie 1940, pe data de 14 (Lituania), şi 15-16 (în Letonia și Estonia), URSS trimite ultimatumuri prin care cere intrarea neingradita so nelimitata pentru trupele Armatei Roșii. Dupa ce militarii ocupa tarile baltice, incep arestarile in masa, urmeaza așa-numitele alegeri: cu un singur candidat pe lista. Se formează guvernul. Fara varsare de sange, toate trei republici sunt ocupate.

  Alexander Podrabinek: Campania militară în cele trei republici baltice a durat șase săptămâni. La începutul lunii august 1939, Lituania, Letonia și Estonia au fost anexate și încorporate în Uniunea Sovietică. Vărsarile de sânge au fost evitate ca urmare a faptului că guvernele baltice au încercat să evite victime militare. Și au reușit.

  Dar pierderile umane au venit mai tarziu. Din cele trei republici, NKVD a deportat în Siberia potențiali dușmani ai puterii sovietice: intelighenția, clerici, politicieni, ofițeri militari, polițiști, agricultori, proprietarii de companii mari, foști funcționari ai aparatului de stat. Cu totul aproximativ 40 de mii de oameni.armata rosie

  În aceeasi vara a fost efectuată o operațiune militară si invadata România, a urmat anexarea Basarabiei și a nordului Bucovinei.

  Mark Salonin: Cu Basarabia au procedat chiar mai dur, acolo nici macar nu au fost proclamate republici populare (ca in tarile baltice), pur și simplu a fost prezentat un ultimatum României, in care se spunea – „totul este al nostru. Am tolerat prea mult timp ca Basarabia noastră sa fie parte din România, dar acum răbdarea noastră a ajuns la capăt”.

  Alexander Podrabinek: România nu a opus rezistență armată și a acceptat ultimatumul sovietic. Operațiunea militară a început pe 28 iunie și a durat șase zile. Au fost încăierări ocazionale, dar pierderi de război nu au fost de nicio parte.

  Pe 3 iulie, la Chișinău are loc o paradă a trupelor sovietice. Urmarile directe ale anexarii – deportarea în Siberia de Nord şi Kazahstan a aproximativ 30 de mii de așa-numite elemente nesigure.

  Astfel, la numai două săptămâni după începerea celui de-al Doilea război mondial, Uniunea Sovietică a început ostilități active în Europa, care au continuat cu câteva întreruperi pe tot parcursul anului. Acesta a fost anul în care URSS a furat si confiscat cele mai multe teritorii străine.

  Dar aceasta atitudine este justificată din punct de vedere geopolitic?

  Oleg Budnitskii: Din perspectiva mea, aceasta a fost o greșeală. Acordurile între Stalin și Hitler și acțiunile Uniunii Sovietice în cele din urmă au adus mai mult rău decât bine. În primul rând, după cum știm, aceste teritorii au fost anexate destul de rapid. Populația în cea mai mare parte avea o atitudine extrem de negativă față de regimul sovietic. Mobilizarile pentru Armata Roșie în vestul Ucrainei erau o catastrofa, zilnic erau 4.000-5.000 de dezertori (nu exagerez – sunt documente sovietice). În Lituania și Letonia au fost rebeliuni, opoziție fațisă fata de regimul sovietic. Același lucru s-a întâmplat în vestul Ucrainei, și în alte locuri. Asa se explica de ce au fost atat de usor create ulterior legiunile SS – este o consecință a acestei politici a puterii sovietice. De exemplu, cu o săptămână înainte de invazia germană au avut loc deportări din statele baltice.

  Dar cel mai important lucru – s-a dovedit că Germania a obtinut o garanție a păcii în est, a învins Franța, iar Uniunea Sovietică, brusc, s-a trezit pe un continent nesigur şi singura împotriva Germaniei naziste și a aliaților săi, fara niciun tampon între ele. Era o frontieră comună imensa, ideala pentru un atac surpriză. soldatii de plumb nazisti2

  Mark Salonin: Tovarășul Stalin avea un plan mare, clar și destul de rațional: sa-l împinga pe Hitler într-un mare război european. L-a ajutat pe Hitler să nu fie spulberat chiar de la început. Stalin urma sa astepte, iar când toți participanții la acest război vor fi aproape morti de oboseala, marea Armata Roșie, cu zecile de mii de tancuri va trece peste totul ca un tavalug, si toata Europa devenea sovietica. Planul era absolut clar. Asa că de ce naiba îi trebuia să se anagajeze in propriul mic razboi intre 1939-1940 ani – nu este clar.

  Toți acești pași (mă refer la capturarea unei parti din estul Poloniei, războiul împotriva Finlandei, anexarea statelor baltice, precum și ruperea unei bucati din România) în niciun fel nu-l apropiau pe tovarășul Stalin de planul sau maret.

  Nu am un răspuns rațional la întrebarea asta, dar ipoteza cea mai plauzibilă, în opinia mea, este că Stalin avea o capacitate redusa a gândirii abstracte. În limbaj comun, aceasta se traduce prin cuvântul „prost”, dar eu nu pot folosi acest cuvant la adresa unui geniu diabolic. Toate acestea imi amintesc despre povestea unui hot care dupa ce a furat cu succes un milion, s-a decis sa mai fure o rubla din portofelul altcuiva.

  Alexander Podrabinek: Deci când, de fapt, a intrat Uniunea Sovietică în al Doilea război mondial? Să ne uităm la cronologia evenimentelor din perioada 1939 – 1940.
  Septembrie, octombrie 1939 – războiul cu Polonia.
  Noiembrie- decembrie 1939; Ianuarie, februarie, martie 1940 – război cu Finlanda.
  Iunie 1940 – desfășurarea de trupe în republicile baltice.
  iulie 1940 – invazia in România, anexarea Basarabiei și a nordului Bucovinei.
  August 1940 – anexarea Lituaniei, Letoniei și Estoniei.

  Oleg Budnitskii: Cu siguranta ca aceste evenimente au fost parte din al Doilea război mondial, nu am nicio îndoială. A pretinde că aceste evenimente au fost separate și ca URSS a intrat in razboi abia în iunie 1941, – este cu siguranță un neadevar istoric.

  Mark Salonin: Participarea Uniunii Sovietice în înfrângerea Poloniei și ocuparea teritoriului său, fără îndoială este parte din al Doilea război mondial. Nu-mi pot imagina ce argumente pot fi aduse împotriva acestei teze. Dacă agresiunea lui Hitler impotriva Poloniei este prima etapă al celui de-al Doilea război mondial, atunci de ce nu are loc în aceasta etapa şi agresiunea sovietică împotriva Poloniei?”

 3. putin spune:

  Putul gandirii si trolul rus

  Pentru trolii rusi toti sant nazisti. Il critici pe Putler din interior, din opozitie, esti un tradator nazist. Eventual un „tradator nazist” mort, ucis de regim. Ai avut curajul precum Finlanda sa te impotrivesti cuceririi tarii de catre URSS, pai esti un nazist desigur. Reprezentai un pericol pentru rusia. Europa de est ocupata de URSS dupa cel de-al doilea razboi mondial, ce a mai ramas neocupata prin tratatul Hitler – Stalin, pai si astia erau niste tradatori, si niste nazisti, reprezentau un pericol pentru URSS. Ti-au taiat halci din tara, pai tu georgianule, moldoveanule, nu stiai? Esti un nazist. Ti-au anexat tie ucraineanule teritorii, pai normal, pentru ca esti un nazist. Tu rusia, organizezi o intalnire internationala a partidelor de extrema dreapta din Europa si aiurea, sponsorizezi partidul de extrema dreapta a lui Marine le Pen, faci toate aceste lucruri pentru ca lupti impotriva nazismului desigur!

 4. bogdan spune:

  Trebuie inaltat un gard serios, santuri adanci si camp minat de jur imprejurul acestui asa zis „stat” terorist numit OLR ! Trebuie facut tot posibilul sa fie tinuti godacii la ei acasa !

  • nada spune:

   Ce comentariu idiot!
   Ma gandesc cine e tembelul ala care te plateste sa ti etalezi elucubratiile astea tampite, care nu pot fi altceva decat rodul unei minti de idiot congenital?

   • bogdan spune:

    Nada Hui ai gasit huiul dorit sau tot cauti ! vad ca ai acelasi nume deci tot cauti ! nu ai vrea sa le gusti si pe ale nostre din Lumea cCivilizata nu doar pe cele din OLR ! poate iti gasesti gustul dorit daca tot timpul Nada Nada ! nu mai plange…ca-ti dam !

 5. bogdan spune:

  Pai ce altceva sa faca ?! Ei sunt o natie genetic structurata sa fie criminali ! Sunt niste dementi spurcati -inapoiati ce traiesc cu un mileniu in urma lumii civilizate ! Asta sunt programati sa faca asta fac ! Ospiciul Lumea Rusa cel mai mare stat terorist din lume !

  • nada spune:

   Nu ti-e rusine ma porcule sa vorbesti asa de poporul rus?
   De ce sa fie rusii o natie criminala ma bestie ordinara care atiti lumea la ura?
   Pentru ca`in WW2 a invins fascismul hitlerist pe care tu ca o bestie bicisnica ce esti il sustii in vederea unui WW3 ?

   • bogdan spune:

    oricat kk mananci tu trollule lumea stie deja ce natie spurcata de godaci inapoiati sunteti cu totii ! niste criminali inapoiati sunteti ! ati invins fascismul hitlerist daunator ca sa instaurati stalinismul care a fost si mai criminal ! sunteti o natie de retardati godacule ! lumea stie bine cu ce lepre are de a face ! si putler si javrov si cei din jurul lui vor ajunge la Haga pt crimele zilnice comise ! OLR cel mai mare stat terorist si criminal din lume !

   • mocanu dan spune:

    NU NE E RUSINE BA!CE-O SA NE FACI.TOATA POPULATIA DIN ROMANIA STIE DESPRE VOI CA SINTETI NISTE PORCI…A-TI FOT CA TURISTI PE AICEA SI V-AT COMPORTAT CA PORCII.DAR NU NUMAI NOI AVEM ACEASTA PARERE INTREABAI PE UNGURI,CEHI,SLOVACI,NEMTI,LETONI,ESTONI,GEORGIENI,CECENI

 6. putin spune:

  „Dacă putin vede vreun folos pentru sine, el va face totul fără sa fie nevoie de negoieri și acorduri. Daca nu va exista niciun beneficiu, nu conteaza cate hartii a semnat (…). Daca acel document nu îi este profitabi, se va șterge cu el…”

  „Gândiți-vă la memorandum, în care Rusia garantează integritatea teritorială a Ucrainei în schimbul renunțării la arme nucleare. Acest exemplu este suficient pentru a înțelege că nu poți avea încredere în Putin. Cu el se poate vorbi doar din poziție de putere ..”
  Alfred Koch

 7. Basarabia e Romania spune:

  Draga lume civilizata nu aveti ce sa cereti de la acesti ……………
  Ei sunt cei care cer……davai cias….davai palton….

  • nada spune:

   Care este acea „lume civilizata”?
   Cumva fascistii care au atacat Siria, Iugoslavia, Libia exact asa cum Hitler a atacat Polonia si culmea bicisniciei dupa ce au atacat Libia ca sa-l alunge pe Gedaffi, acum bombardeaza in continuare aceasta tara doar pentru ca rezistenta libiana nu vrea sa ii lase pe americani sa puna laba pe resursele de titei?
   Sau pentru tine „lumea civilizata” este acea a tarilor NATO care sprijina crimele de razboi ?
   Nu cumva bazanmdu-ne pe felul in care judeci, Germania nazista lui Hitler era un exemplu de lume civilizata pentru ca ucidea femei, batrani si copii tot asa cum ucid astazi SUA si tarile NATO?
   Ia uite aici ma idiotule cum „lumea ta buna” recunoaste ca uciderea a 500 000 de copii irakieni este benefica!

   • bogdan spune:

    mai tu tot Nada Nada ! Nu ai gasit huiul potrivit daca tot nada nada ?! Nici cu a lui putler si javrov nu te saturi ? atunci mai ia si de la noi … poate nu mai Nada Nada toata ziua ! Fomistule…

 8. unul spune:

  Rusii sub comanda lui Putler au ajuns cei mai mari criminali , ar trebui cineva sa le vina de hac totusi .

  • nada spune:

   Ma cacat de fascist sosrosist ce esti
   Hitlerul vremilor noastre sunt Führeri Reichlui numit USA, care si-au extins puterea criminala peste 140 de tari devenite colonii in care au baze militare (ca Romania careia aceste bestii i-au distrus total economia si au indatorat-o ata de mult incat romaniui sa le fie sclavi pe veci)
   Pai cat de bestie de tradator de tara trebuie sa fi tu ma cacatule care sustii fascistii care ti-au invadat tara cu armata lor, la fel cum au facut-o nazistii germani in 1941 si cat de bestie porcina trebuie sa fi incat sa sprijini acesti fascisti care va imping din nou intr-un razboi cu acelasi scenariu ca in 1939?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top