Prejudiciul suferit de Rusia din cauza restricțiilor comerciale a fost anul trecut de 6,3 miliarde de dolari, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia.

Un total de 159 de măsuri restrictive au fost introduse împotriva Rusiei de 62 de țări. Cele mai multe restricții au ofst impuse de țările UE (25 de măsuri și daune de 2,4 miliarde de dolari), Ucraina (22 măsuri și daune de 775 milioane dolari) și SUA (nouă măsuri – 1,2 miliarde de dolari).

Împotriva Rusiei sunt impuse taxe antidumping și de protecție specială, licențe, cote, măsuri sanitare și fitosanitare, precum și sancțiuni. Metalurgia (cu daune de 4 miliarde dolari) și agricultura (1,1 miliarde de dolari) au fost afectate cel mai mult.

Ministerul Dezvoltării Economice a subliniat că unele dintre măsurile au fost între timp eliminate – este vorba despre 32 de restricții pentru mai mult de 330 milioane dolari.

Din 2014, când a început razboiul sancțiunilor dintre Rusia și țările occidentale, daunele pentru economia rusa au crescut cu 3-3,5 ori, spune Serghei Afonțev, șeful departamentului de teorie economică al IMEMO RAN. El a menționat că unele dintre măsurile impuse împotriva Rusiei nu sunt legate de sancțiuni, fiind restricții de protecție a pieței interne.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Prejudiciul anual cauzat Rusiei de sancțiuni și restricții comerciale este de 6,3 miliarde de dolari

  1. IU spune:

    Sa ajunga la 63 de melearde,merita acesti marlani vodcari.

  2. bogdan spune:

    F f putin pt cate crime au facut inapoiatii astia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top