Armenia nu intenționează să renunțe la trupele de grăniceri ruse de la frontiera cu Turcia și Iranul, a declarat premierul armean Nikol Pașinian, într-un interviu pentru postul de radio Ekho Moskvî.

„Este foarte important pentru Armenia, pentru că este foarte bine pentru noi că suntem scutiti, ca forțele noastre armate sunt scutite de această obligație, – a explicat Pașinian. – Pentru că pentru noi ar fi fost o sarcină mare să ne asumăm răspunderea protejării unei frontiere atât de lungi“.

Referindu-se la baza militară rusă 102 din orașul armean Giumri, Pașinian a remarcat faptul că aceasta este parte importanta a sistemului de securitate al Armeniei și corespunde „interesului național“ al republicii, astfel încât ​​Erevan nu va renunța la trupele ruse pe teritoriul sau.

Sistemul de protecție al frontierei de stat a Armeniei cu Turcia, în lungime de 345 km și cu Iranul (45 km) este acelasi încă din epoca URSS. La baza desfasurarii trupelor ruse de graniceri în Armenia se afla acordul interstatal încheiat de Moscova si Erevan la 30 septembrie 1992.

Directia de Frontiere a FSB in Armenia cuprinde patru companii – la Giumri, Armavir, Artașat și Megri, precum și punctul de control „Armenia“ de pe aeroportul internațional „Zvartnots“  din Erevan. Întreținerea granicerilor ruși este asigurată în parti egale de guvernele celor două state.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Premierul armean: Erevanul nu va renunța la trupele de grăniceri ruse la frontiera cu Turcia și Iranul

  1. bogdan spune:

    Armenia nu exista ca stat decat in teorie ! In fapt este o gubernie porceasca cu o independenta mai mare ! Sau mai corect : Un pseudostat vasal cu mai putine drepturi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top