Erna_Solberg„Europa nu trebuie să se teamă de consecinţe negative ca urmare a deteriorării relaţiilor cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin”, a declarat, într-un interviu acordat Bloomberg, premierul norvegian Erna Solberg.

Potrivit premierului norvegian, „Rusia nu este o economie suficient de mare şi de aceea ea nu are o influenţă chiar atât de importantă asupra economiei europene”.

Ca urmare a sancţiunilor instituite de UE şi a sancţiunilor de răspuns din partea Rusiei a avut de suferit în primul rând domeniul piscicol, însă „în Norvegia se înregistrează în continuare o creştere” a economiei, a spus premierul norvegian, în interviul acordat agenţiei în cabinetul său de lucru.

Norvegia, care nu este membră a UE, susţine sancţiunile economice ale SUA şi Europei. Ca răspuns, Rusia a inclus Norvegia în lista tarilor impotriva carora a impus embargoul alimentar. Una din consecintele directe a fost disparitia somonului norvegian din magazinele din toata Rusia.

Totodată, potrivit Ernei Solberg, Oslo „nu le va interzice companiilor din ţară să facă afaceri cu parteneri ruşi, dacă acest lucru nu încalcă sancţiunile”. Aşa se explica de ca Statoil, cea mai mare companie energetică naţională a Norvegiei, şi-a continuat parteneriatul cu Rosneft, în cadrul proiectelor petroliere şi gazifere din Rusia, chiar şi după introducerea sancţiunilor, subliniază Bloomberg.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top