Taavi RõivasRusia cu siguranta ca se comporta si este un stat agresor, sustine premierul estonian Taavi Rõivas, într-un interviu acordat ziarului german Frankfurter Allgemeine.

„Desigur, noi nu suntem în stare de război, dar nimeni nu poate contesta faptul că Rusia a încălcat grav dreptul internațional și suveranitatea vecinilor sai – Georgia, Ucraina și Moldova. Rusia a fost un stat agresor in raport cu vecinii sai. Aici nu poate exista nicio îndoială „, – a spus premierul estonian.

Totusi, asta „nu înseamnă că exista o amenințare directă la adresa statelor membre NATO, cum ar fi Estonia…Este puțin probabil ca Rusia să facă greșeala de a crede că poate ataca NATO fără consecințe pentru ea”, – a spus Taavi Rõivas.

Potrivit lui Rõivas, în ciuda faptului că 28% din populația din Estonia este vorbitoare de limba rusă, iar în unele regiuni de frontieră rusofonii reprezinta 90% din populatie, este puțin probabil ca în Estonia sa aiba loc o invazie rusească după modelul din Crimeea: „Și la Londra sunt multi vorbitori de rusă, dar nimeni nu considera acest fapt ca o scuză pentru a invada”.

„Mai mult decât atât, cel care se îndoiește de loialitatea acestor oameni (rusofonilor din Estonia), pur și simplu îi jignește. Ei nu sunt mai putin estonieni deaorece familiile lor locuiesc aici de mai multe generații – a spus Taavi Rõivas. Ei se simt acasă. În plus, în Estonia salariul minim este mai mare decât venitul mediu din Rusia, iar în sfera libertățiilor ne aflăm pe locul 14 din 180”.

„Suntem într-o altă ligă comparativ cu Rusia. Acest lucru este important pentru cetățenii noștri, indiferent de limba lor maternă și de origine”, – a spus premierul care a precizat ca ei „doresc să aibă o presă liberă, libertatea de exprimare și dreptul la o alegere reală între partidele politice”. „În Rusia ei nimic din toate acestea nu gasesc. Indiferent pe cine ar alege, tot Putin va fi șef al statului. Cetatenii nostri se bucura de libertati la care în Rusia se poate doar visa..”, – a mai spus Taavi Rõivas.

Cu toate acestea, NATO, potrivit prim-ministrului estonian, „ar trebui să consolideze politica de descurajare a agresiunii Rusiei”.

Comentând cu privire la vulnerabilitatea reprezentata de istmul Suwalki  – un coridor îngust între Polonia și Lituania – care daca este ocupat de Rusia ar tăia țările baltice de aliatii NATO, Taavi Rõivas a spus că „Alianta ar trebui să ia în considerare toate scenariile, inclusiv cele mai puțin probabile”.

„Amenințarea există, dar NATO are mijloacele pentru a o contracara. Trebuie să folosim acest fel de analitica militara, pentru ca la summitul NATO sa consolidam apararea. Acest lucru, la rândul său, necesită o prezență militară reală în toate regiunile – ca dovada că aliați stau umar la umar nu numai pe hârtie, ci și în realitate”- a conchis Taavi Rõivas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Premierul estonian: „La Londra mulți vorbesc limba rusă, dar nu este un motiv pentru a invada”

 1. bogdan spune:

  Nandilau ! Uite aici :
  „”Mai mult decât atât, cel care se îndoiește de loialitatea acestor oameni (rusofonilor din Estonia), pur și simplu îi jignește. Ei nu sunt mai putin estonieni deaorece familiile lor locuiesc aici de mai multe generații – a spus Taavi Rõivas. Ei se simt acasă. În plus, în Estonia salariul minim este mai mare decât venitul mediu din Rusia, iar în sfera libertățiilor ne aflăm pe locul 14 din 180″”.
  Faptul este valabil si pt celelalte 2 state Baltice ! De aceea omuletii verzi nu vor gasi sustinere niciodata acolo ! Trebuie doar preintampinarea si descurajarea invaziei directe a porcilor…

  • bogdan spune:

   Si aici Nandi:
   „Suntem într-o altă ligă comparativ cu Rusia. Acest lucru este important pentru cetățenii noștri, indiferent de limba lor maternă și de origine”, – a spus premierul care a precizat ca ei „doresc să aibă o presă liberă, libertatea de exprimare și dreptul la o alegere reală între partidele politice”. „În Rusia ei nimic din toate acestea nu gasesc. Indiferent pe cine ar alege, tot Putin va fi șef al statului. Cetatenii nostri se bucura de libertati la care în Rusia se poate doar visa..”, – a mai spus Taavi Rõivas.

   • Clau spune:

    nandilau nu poate raspunde acum, ara fata tumefiata…si-a intrebat sefii daca e adevarat ce spune estonianul si unde este „dreptul” lui…si i-au dat cu „dreptul” direct in bornau de a vazut toate stelutele de pe steagul UE su SUA luminand ca la discoteca…

    • Catun spune:

     :))
     Baieti, Nada Sou nu pricepe. Asa e programat. La rusi educatia are standarde foarte joase, insa gradul de standardizare e ridicat.

     • bogdan spune:

      procesul tehnologic merge cam asa: se iau loturi de cate 500 de sclavi si se supun la teste IQ -cei ce se incadreaza intre 60-80 sunt selectinati pt etapa a doua !
      In etapa a doua se selectioneaza cei ce cred ca pamantul este plat si soarele se invarte in jurul lui !
      In etapa a 3a sunt selectionati cei ce cred ca putin este soarele si rusia este cea mai tare tara din lume !

      In ultima etapa din cei selectionati anterior se aleg cei ce pot retine si reproduce cel putin 5 idei implementate pe creierul lor neted ! Acestia primesc cate un nume de „scena” si sunt bagati in paine !

      PS Loturile din care sunt selectionati trollii sunt din grupuri de vorbitori de limba rusa sau de limbi conlocuitoare necesare propagandei in alte tari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top