Primul ministru italian, Giuseppe Conte, a recunoscut legătura dintre sancțiunile aplicate împotriva Rusiei și nerespectarea de către aceasta a acordurilor de la Minsk, însă a sugerat că politica de sancțiuni a UE trebuie oricum să se schimbe, potrivit AskaNews.

Primul ministru a subliniat că Italia nu neagă existența unor motive întemeiate pentru impunerea de restricții împotriva Federației Ruse. „Poziția noastră este foarte clară: sancțiunile nu sunt un scop, ci un mijloc”, a subliniat el.

Pe această bază, ridicarea completă a sancțiunilor impuse Federației Ruse pentru agresiunea împotriva Ucrainei în Donbas nu este supusă unei revizuiri. „Noi înțelegem că sancțiunile sunt legate de respectarea acordurilor de la Minsk, iar ridicarea acestora ar trebui să depindă de punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Tocmai de aceea am fost de acord cu continuarea sancțiunilor (în urma cu o jumătate de an, când a expirat valabilitatea constrângerilor economice – n.r.).“, – a declarat Conte.

În același timp, în comentariile sale, premierul italian a lăsat loc pentru schimbare, inclusiv relaxarea regimului de sancțiuni.

„Nu rezolvăm problemele cu sancțiunile. În plus, nu ar trebui să omorăm societatea civilă rusă, iar întreprinderile mici și mijlocii din Rusia nu ar trebui să suporte povara pedepselor”, a adăugat premierul.

Separat, Giuseppe Conte a subliniat că susține în continuare revenirea Rusiei în clubul G7 și transformarea sa în G8. În opinia sa, Rusia și-a „câștigat” locul în G8 datorită implicării sale în multe crize internaționale.

„Rusia este un actor important atunci când vine vorba de crizele internaționale și, prin urmare, atunci când vine vorba de politica internațională, ar trebui să nu ne uităm doar în grădina noastră, ci să ne străduim să dialogăm cu Rusia”, am vorbit despre acest lucru la summitul G7: avem nevoie de Putin să fie la aceeași masă cu noi, pentru că nu putem rezolva unele probleme tocmai pentru că el nu este la masa cu noi „, a explicat premierul italian.

Amintim, la summitul G7 din iunie, Conte a venit cu ideea de a reface formatul G8. Propunerea sa a fost sprijinită doar de Donald Trump – toți ceilalți lideri s-au opus categoric.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Premierul italian cere schimbarea politicii de sancțiuni împotriva Rusiei

  1. Marian spune:

    Din cauza acestor sanctiuni catre rusia,sufera toata europa si nu numai.Doar pentru ca asa doreste s.u.a.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top