Premierul moldovean Pavel Filip a ajutat Uzina Metalurgică de la Râbnița (UMR), unul dintre principalii contribuabili ai Transnistriei nerecunoscute, să fie scoasă de pe lista sancțiunilor impuse de Ucraina, se arata într-o anchetă comună a RISE Moldova și a proiectului Shemî.

Potrivit investigației, la 14 mai 2018, președintele ucrainean Petro Poroșenko a inclus UMR în lista sancțiunilor pe o perioadă de trei ani, însă la 19 martie 2019 a emis un alt decret cu o listă actualizată a persoanelor juridice supuse sancțiunilor, unde în loculUMM figura compania ”Novastal prim” din Chișinău.

La dispoziția RISE Moldova a ajuns copia scrisorii lui Filip din 7 martie, adresată lui Poroșenko și premierului Volodimir Groisman, în care se solicită excluderea UMR de pe lista sancțiunilor, precum și stoparea anchetei antidumping împotriva întreprinderii.

Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a comunicat ca decizia de a elimina UMM din lista de sancțiuni a fost motivată de propunerea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), iar Serviciul de Securitate al Ucrainei a informat că inițiativa aparține Administrației Prezidențiale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Premierul Moldovei i-a cerut lui Poroșenko să ridice sancțiunile de pe o întreprindere din Transnistria

  1. bogdan spune:

    Ciudat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top