IateniukPremierul ucrainean Arseni Iaţeniuk nu exclude Rusia ar putea bombarda propriul convoi umanitar„, în încercarea discreditării Ucrainei  în fața lumii, potrivit unui interviu oferit astazi mai multor canale de televiziune din Ucraina.

Este clar, Rusia nu are de gând să se angajeze în misiuni umanitare,” – a spus Iaţeniuk și a adăugat au vrut sub steagurile Federației Ruse sa treaca camioanele albe, care au fost vopsite în bazele militare ruse, prin teritoriul Ucrainei, prin Harkov, și să declare acest convoi exclusiv umanitar.

De ce prin Harkov? Nu pentru a livra foarte repede bunurile în regiunile Donețk și Lugansk.

„Voiau sa traverseze teritoriul Ucrainei, controlat integral de către Forțele Armate din Ucraina, ca dupa vreo 50 km  mercenarii ruși, cu aruncatoare de grenade sau rachete sa arunce in aer convoiul, explica Iaţeniuk. Apoi sa arate lumii întregi:” Uitaţi-vă: aceasta este junta ucraineană, vorbitorii de limbă rusă trebuie să fie protejati, trebuie sa introducem trupele „, a declarat prim-ministrul.

Iaţeniuk a subliniat că o astfel de opțiune a fost imediat luata in calcul de Kiev și de aceea nu am permis accesul convoiului prin teritoriu controlat de Ucraina, adică prin Harkov.”

Ulterior au urmat discuții cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii, a adăugat el.

convoi1Poziția noastră este clară: ajutorul umanitar poate merge doar prin Crucea Roșie,” – a mai spus Iateniuk.

El a menționat că polițiștii de frontieră și vameși ucraineni au inspectat doar 34 de camioane rusesti. Astfel, acestia au constatat ca un KamAZ (camion de marca ruseasca) care poate transporta 25 de tone, avea marfa de numai 800 de kg (ex. ceai).

Ucraina a observat , în general, după inspecția convoiului”, s-a dovedit majoritatea camioanelor au fost încărcate cel mult 8 tone, fata de capacitatea de 25 de tone.

Sunt masini aproape goale”, a declarat primul-ministru.

Acum, ei (ruşii n.r.) se așteaptă ca un numar de mașini din acest așanumit convoi umanitar sa fie bombardat, posibil chiar de ruși, pentru a putea declara in fata întregii lumi despre junta de la Kiev care se luptă cu poporul său,” – a spus Iateniuk.

Premierul a precizat acum, după încălcarea tratatelor internaționale și non-cooperarea cu Crucea Roșie, responsabilitatea pentru siguranta convoiului revine exclusiv Rusiei și președintelui Vladimir Putin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Premierul Ucrainei explică ce e cu „convoiului umanitar”

  1. eu spune:

    le era greu sa distruga drumul pe vreo 2 km ca sa nu mai poata inainta camioanele?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top