Summitul de luni de la Helsinki dintre Donald Trump şi Vladimir Putin a dominat marţi prima pagină a majoritatii publicaţiilor europene, care au titrat că, după ce a ”umilit Europa”, preşedintele american ”s-a înclinat în faţa” liderului de la Kremlin, scrie Politico.eu.

Cotidianul ABC din Spania a publicat pe prima pagină o fotografie cu cei doi lideri dând mâna, însoţită de titlul: „Trump şi Putin: Atât de prieteni”. Ziarul a scris că „cei mai puternici lideri” din lume au îngropat Războiul Rece şi chestiunea amestecului Rusiei în alegerile din SUA, cel puţin „deocamdată”.

Cotidienele spaniole El Pais şi El Mundo au scris de asemenea că Trump s-a dat pe lângă Putin, în timp ce a criticat UE şi propriile sale servicii de informaţii. El Mundo a titrat că, după ce „a umilit Europa”, Trump „s-a înclinat în faţa lui Putin”.

Ziarele belgiene de limbă franceză Le Soir şi L’Echo au remarcat alegerea lui Trump „de a se alinia” cu Putin în detrimentul autorităţilor din ţara sa pe subiectul amestecului Rusiei în alegerile din SUA din 2016, aşa cum a titrat primul. Publicaţia flamandă De Tijd a scris că felul de a se comporta al lui Trump a stârnit indignare, în timp ce De Morgen a relatat că cei doi lideri „au lucrat la relaţia lor”, sub titlul: ”Spre un viitor mai bun”.

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine a scris că preşedintele american „s-a lăudat” cu summitul „foarte productiv” cu Putin, în timp ce Der Tagesspiegel a folosit ca titlu un citat din Trump: „Lumea vrea ca noi să ne înţelegem”. Publicaţia a mai observat aparenta „satisfacţie” a celor doi lideri faţă de summitul de la Helsinki şi a scris că acceptarea de către Trump a promisiunii lui Putin că Rusia nu s-a amestecat în alegerile din 2016 a atras „critici dure” în SUA.

Ziarele franceze şi britanice s-au concentrat mai mult pe altceva. Primele au continuat să relateze pe larg despre victoria echipei naţionale de fotbal la Campionatul Mondial, tratând pe scurt summitul de luni. Presa din Marea Britanie şi-a împărţit atenţia între evoluţiile din dosarul Brexit şi summitul Trump-Putin.

Cu al sau „curs de buldozer“ în UE și a „performanțelor în stilul unui elefant într-un magazin de portelanuri” la NATO, președintele SUA i-a oferit lui Putin pe un platou de argint ceea ce acesta cauta de mult timp: slăbirea Occidentului. Acesta este motivul pentru care liderul Kremlinului a fost  victorios la Helsinki, concluzionează Berliner Morgenpost.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Presa europeană: ”Buldozerul” Trump s-a prosternat la picioarele lui Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top