Lavrov SteinmeMinistrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a înregisrat un fiasco în încercarea de a-l convinge pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov sa schimbe termenii armistițiului din zona Alep, în Siria, scrie ziarul german Süddeutsche Zeitung.

Publicația notează că, după întâlnirea sa cu Lavrov, Berlinul a reluat critica aspra a acțiunilor Rusiei, pe care a acuzat-o de cinism. Astfel, reprezentantul oficial al guvernului german, Steffen Seibert a dat vina pe Moscova și Damasc pentru situația din Alep.

Alt ziar german, Frankfurter Allgemeine Zeitung, de asemenea acuza Rusia de cinism, despre care scire ca încearca sa consolideze regimul președintelui sirian Bashar al-Assad. In plus, ea a menționat că este clar că Moscova „urmărește alte obiective în Siria și Ucraina, comparativ cu Occidentul”.

De remarcat ca, în cursul discutiilor care au avut loc între cei doi ministri de externe, Lavrov, respectiv Steinmeier,  primul a preferat sa spuna că speră să ajunga să colaboreze cu Statele Unite în reglementarea situației din Siria.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Presa germană despre eșecul negocierilor dintre Steinmeier și Lavrov

  1. Zorg spune:

    Și câte întâlniri între Rusia și „restul lumii” mai sunt necesare pentru ca „restul lumii” să realizeze că pierde timpul cu așa zisele negocieri?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top