spatiu cosmicLa sfârșitul anului 2016, Rusia va înregistra pentru prima dată mai puține lansari în spațiu decât Statele Unite și China, a anuntat Alexandr Ivanov, adjunctul directorului Roskosmos, agenția spațială a Rusiei, scrie RIA Novosti.

Ivanov explică că pierderile in fata competitorilor sunt din cauza faptului că programul spațial federal s-a focusat asupra altor probleme –  crearea mai multor grupari orbitale.

„Programul spațial federal a fost direcționat astfel încât să refacă ”constelațiile” orbitale. Ca rezultat, au fost create o serie de grupari orbitale: pentru comunicații, teledetectie, militare…”, – a spus Ivanov.

De asemenea, oficialul a declarat că industria spațială rusă va suferi o noua reducere a fondurilor alocate.

„Încercam sa vedem cum salvam programul spațial federal, care este în continuă reducere de finantare. A avut loc o prima reducere, acum are loc a doua”, – a spus șeful agenției, menționând în special problema „comenzilor de stat militare”.

La rândul său, Boris Șustov, directorul de cercetare al Institutului de Astronomie (INASAN) al Academiei Ruse de Științe, a declarat că Rusia a redus numărul de aparate spațiale în cadrul programului de explorare a Lunii. Potrivit lui, inițial au fost cinci dispozitive pentru studiul Lunii, iar acum sunt patru.racheta spatiala

Potrivit lui Șustov, Rusia nu trebuie să piardă experienta explorarii Lunii și ar trebui să mai lucreze la tehnologia aselenizarii. „Din momentul in care am suspendat programul selenar sovietic, am pierdut o mulțime de tehnologie” – a regretat savantul.

Este demn de remarcat faptul că, recent, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care supraveghează industria militară și spațială, a anunțat că industria spațială rusă a depășit o serie de eșecuri, iar acum este pe punctul de a face noi descoperiri.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

5 Responses to Presa rusă bate alarma – Rusia pierde întâietatea în domeniul spațial

 1. barbu marian spune:

  rachetele americane au folosit motoare rusesti, din aceasta cursa va cistiga toata lumea, vor aparea noi motoare iar tehnologia se va inbunatati.

  • yehudy spune:

   draga ivan=barbu marian, nici federatia rusa nu mai foloseste motoarele rusesti decat pentru sinucidere 🙂
   draga ivan=barbu marian, economia federatiei ruse este pe duca 🙂
   draga ivan=barbu marian, federatia rusa se va dezintegra dupa cum s-a dezintegrat urss-ul 🙂
   draga ivan=barbu marian, iti mai aduci aminte de invincibilul urss? 🙂
   draga ivan-barbu marian, putin va intra in istorie ca cel care a dezintegrat federatia rusa 🙂

 2. yehudy spune:

  draga ivan, oricine ai fi tu, sa-ti spun de ce federatia rusa isi reduce bugetul spatial: din cauza ta, draga ivan 🙂
  draga ivan, federatia rusa in loc sa-si continuie programul spatial ahraneste noii paduchi: trolii rusi 🙂

 3. Clau spune:

  Citez: „Este demn de remarcat faptul că, recent, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care supraveghează industria militară și spațială, a anunțat că industria spațială rusă a depășit o serie de eșecuri, iar acum este pe punctul de a face noi descoperiri”… Acum au descoperit frana de mana… si au tras-o in mod vartos. Industria spatiala rusnaca nu are bani nici pentru a cumpara banane astronautilor (aka macacii)

  • mocanu dan spune:

   DEGEABA AU FURAT SI COPIAT TEHNOLOGIE DIN VEST,DACA NU STI LA CE PRESIUN,TEMPERATURI,TIMPI AU FOST FABRICATE COMPONENTELE…EX:BLOCUL MOTOR LA MERTAN ASTE FACUT DINTR-O FONTA ORDINARA…DAR CARE ARE PROPRIETATEA DE LUBRIFIERE(SECRET)ASTFEL CA CELE MAI BUNE MOTOARE DIN LUME NU SAR DE 800000KM
   PE CIND MERCEDESUL SARE LEJER DE 1200000KM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top