Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Pedro Agramunt, care a fost reales luni, a declarat despre necesitatea ridicarii sancțiunilor politice impuse împotriva delegației ruse, scrie  „Adevărul european”.

Agramunt și-a exprimat regretul pentru decizia Rusiei de a nu participa la APCE. „Poziția Rusiei nu s-a schimbat – ei sunt gata să se întoarcă în cazul în care sunt pe deplin repusi în drepturi, inclusiv dreptul de a vota și de a participa la comitete” – a spus el.

„Eu cred că rușii ar trebui să fie aici în Adunare, cu drepturi depline. Dar eu nu pot lua aceasta decizie. Este o decizie care urmează să fie adoptată de către Adunare,” – a spus președintele APCE, accentuand ca vorbeste în nume propriu.

Agramunt a spus că continuarea anexarii Crimeei nu este un motiv pentru a menține sancțiunile, deși el condamnă acțiunile Federației Ruse.

„Eu nu pot decide singur dacă Rusia va reveni cu drepturi depline sau nu, dar poziția mea este după cum urmează: una este sa condamnam acțiunile Federației Ruse, iar noi le-am condamnat deja, și alta este să oprim dialogul. Consiliul Europei nu va putea sta pe ambele picioare fără cooperarea cu Federația Rusa”, – a explicat Agramunt.

El a precizat că Rusia cere modificarea normelor de procedură ale APCE, care i-ar permite să se întoarcă în Adunare.

„Amendamentul este o procedură de lungă durată. Ne aflăm acum în procesul de adoptare a raportului (Comitetului de regulament) .. și așteptăm summit-ul Consiliului Europei a șefilor statelor membre, care vor examina raportul”, – a spus el.

Președintele APCE nu face niciun secret din faptul că el susține restaurarea competențelor delegației ruse, care din aprilie 2014 se afla sub sanctiunile politice ale APCE (lipsirea de dreptul de vot). Din aceasta cauza, delegație rusă a încetat participarea la reuniunile APCE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Președintele APCE cere din nou ridicarea sancțiunilor împotriva delegației ruse

  1. bogdan spune:

    Cretinul asta de care nici dracu nu a auzit pesemne rationeaza cu doar un neuron ! Daca porcii i-ar „achizitiona” Mallorca sau alta din Baleare nu ar mai guitza atat pe limba porceasca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top