turcia azerbaidjanComunitatea internațională trebuie să răspundă la amenințarea nucleară a Armeniei, a declarat in discursului său de la summit-ul umanitar mondial de la Istanbul, președintele azer Ilham Aliev.

„Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU privind conflictul din Nagorno-Karabah de mai mult de 20 de ani au ramas neîndeplinite, în timp ce rezoluții cu privire la alte aspecte sunt realizate intr-o zi sau câteva ore”, – a spus el.

Aliev a spus că aceasta este o expresie a standardelor duble în raport cu Azerbaidjan: „Armenia trebuie să se conformeze acestor rezoluții. O altă amenințare pentru regiune este acum centrala nucleara de la Metsamor. Există dovezi că Armenia utilizează în mod ilegal deșeurile radioactive ale stației …”, a spus presedintele azer.

Reprezentanții oficiali ai Parlamentului armean și alți politiceni au anunțat în luna aprilie că țara are arme nucleare – „bombe murdare”. Comunitatea internațională trebuie să răspundă la acest lucru. Amenințarea nucleară a Armeniei trebuie să fie oprita”, – a spus Aliev.
La sfârșitul lunii aprilie, fostul prim-ministru al Armeniei Hrant Bagratian a declarat că Erevanul are atât arme nucleare, cât și posibilitatea de a crea noi arme nucleare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top