AlievAutoritatile din Azerbaidjan sunt convinse ca, în curând, conflictul cu Armenia din Nagorno-Karabah va fi aplanat și va fi restabilit status quo-ul sovietic. În același timp, oficialii de la Baku exclud categoric posibilitatea de a oferi independența republicii separatiste și insista asupra restabilirii integrității teritoriale a Azerbaidjanului în viitorul apropiat, a declarat luni, in timpul unei sedinte de guvern, președintele azer  Ilham Aliev, rapoarteaza AZTV.

Luând cuvântul in fata membrilor guvernului azer, Aliev a reamintit că armata a oprit provocarea Armeniei la linia de contact, din luna aprilie a acestui an, iar ca urmare a contraofensivei a fost eliberata o suprafață de 2.000 de hectare.

„Conflictul ar trebui să fie rezolvat în viitorul apropiat, menționând importanța soluționării sale în cadrul normelor și principiilor dreptului internațional și cu respectarea integrității teritoriale a Azerbaidjanului.

„Singura soluție posibilă a conflictului este o soluție pe etape”, – a spus șeful statului azer, accentuand faptul că, pentru a realiza acest lucru, este important ca țările implicate și OSCE sa aplice presiune serioasă asupra Armeniei.

Aliev a subliniat faptul că Nagorno-Karabah nu va obtine independența, iar pe teritoriul Azerbaidjanului nu se va crea un al doilea stat armean. „Integritatea teritorială a Azerbaidjanului trebuie să fie restabilită, teritoriile ocupate trebuie să fie eliberate și să fie returnate populației din Azerbaidjan”, – a explicat el.

În același timp, Aliev este convins că Armenia va depune toate eforturile pentru a perturba negocierile, astfel încât nu sunt excluse noi provocari din partea armeană în zona de conflict. „Consolidam potențialul militar, iar ciocnirile din aprilie au arătat că ne îndreptăm în direcția cea bună. Armata azeră este capabila sa îndeplineasca orice sarcină, dar noi încă mai credem în rezultatul pozitiv al negocierilor de pace ..” – a adaugat Aliev.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Președintele azer exclude acordarea independenței regiunii Karabah

  1. dalex spune:

    Puternic mai este radio Erevan cu tancurile rusesti in spata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top