Miloš-ZemanCrimeea nu poate fi retrocedată Ucrainei, cu toate că Rusia a comis o ilegalitate, a declarat președintele Republicii Cehe, Milos Zeman, răspunzând la întrebarea unui cititor al publicatiei Parlamentni listy.

Potrivit lui Zeman, anexarea este o încălcare a dreptului internațional și faptul că dreptul internațional și integritatea teritorialea a Ucrainei au fost încălcate, nu se pune la îndoială.

„Pe de altă parte, sunt de acord că Hrușciov a făcut o prostie de neiertat (transferand Crimeea către Ucraina), iar astăzi, politicienii mondiali (?) recunosc faptul că Crimeea nu poate fi retrocedata Ucrainei”, – a declarat presedintele Republicii Cehe.

Milos Zeman este cunoscut pentru poziția sa pro-Kremlin. În special, aceasta a cerut în mod repetat ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, pozitia sa fiind in contradictie cu cea a guvernului din Cehia.

Astfel, chiar astazi, Radioul public al Cehiei a transmis un interviu al ministrului de externe ceh, Lubomir Zaoralek, care declara că în UE nu există niciun motiv pentru a discuta despre posibilitatea ridicării sancțiunilor anti-ruse.

Potrivit lui Zaoralek, consensul în UE cu privire la acest aspect a fost confirmat cu ocazia reuniunii informale a miniștrilor de externe ai UE la Varșovia.

„De fapt, s-a constatat în mod clar că situația actuală nu ne oferă posibilitatea de a revizui această poziție. S-a accentuat faptul că cel mai important lucru pentru noi este punerea în aplicare a acordurilor încheiate la Minsk. Dacă în această problema nu exista progres, nu pot exista nici propunerile pentru schimbarea liniei actuale”- a spus Zaoralek.Lubomir Zaoralek

Prăbușirea economiei ruse nu a fost scopul principal al sancțiunilor impuse, a precizat acesta.

„Sancțiunile sunt o formă și o expresie simbolică a dezacordul nostru cu un anumit tip de comportament. Și am spus că sancțiunile vor fi ridicate de îndată ce se produce o schimbare de comportament, adică când vom înceta să recepționam date despre zecile sau sutele de morți în regiunile Donețk și Lugansk. Din păcate, în ultima vreme, numărul victimelor in aceste regiuni este în creștere. Cum numai încetează acest lucru, sancțiunile vor fi ridicate”-, a adăugat diplomatul ceh.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

8 Responses to Președintele Cehiei declară că Crimeea nu poate fi retrocedată Ucrainei

 1. Catun spune:

  Crimeea ar trebui sa fie redata tatarilor – cei mai vechi locuitori (exceptand romanii, dar care erau in numar foarte mic). Asa cum Israelul a fost constituit ca o tara din cauza oprimarii evreilor in WWII, tot asa si tatarii au dreptul la tara lor. Adica rusii le fac autonomie catorva localitati de alogeni gagauzi in Basarabia, dar se constituie in persecutorii seculari ai riveranilor si proprietarilor de drept din Crimeea.

  • mocanu dan spune:

   ALO! UITATE LA CONAN CIMERIANUL.CA SA STI CINE A LOCUIT PE ACOLO,DE TIRAGETI AI AUZIT?DAR DE MARIA DE MANGOP SOATA LUI STEFAN…AFLA CA ARCASII LUI STEFAN AU FOS ULTIMI APARATORI AI CETATII CRIMEIEI,IAR PE ATINCI ERA HANATUL MOSKOVEI SU MAREA TATARIE…IN FINE PARCA SI CEHIA A FOST ELIBERATA DE SUB GERMANI DECI S-A PUTUT?

 2. Basarabia e Romania spune:

  Acest senil ce făcea oare în 1968 când tancurile imperialiste intrau in Praga…….doamne repede mai uita unii!!!!

 3. Basarabia e Romania spune:

  Acest mos senil ar trebui dus la azil…….tot un cățel din curtea Kremlinului….

 4. bogdan spune:

  E bine ca totusi nu-l asculta nimeni pe alienatul mintal zeman…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top