dudaEuropa trebuie să insiste ca Federația Rusă sa retrocedeze Ucrainei peninsula Crimeea, a declarat președintele Poloniei Andrzej Duda,  într-un interviu cu ziarul Bild din Germania.

„Da, Europa ar trebui să insiste și să nu permită ca zeci de ani de pace obtinuti cu efort urias sa dispara in neant”, – a spus el.

„Noi nu trebuie să uităm că o țară suverană a fost atacata de un stat vecin. Rusia a încălcat dreptul internațional, nu putem pur și simplu ignora acest fapt. Trebuie să insistăm pe restaurarea status quo-ului..” – a spus Duda.

El a mai spus că Polonia va sprijini eforturile de integrare a Ucrainei în NATO, dar că această chestiune momentan nu se pune inca in discutie.

„In general, trebuie sa integram Ucraina, deși acum acest lucru nu este pe ordinea de zi. Pentru inceput avem nevoie de o pace durabilă. Apoi țara trebuie să atingă condițiile politice și economice pentru aderare. Europa trebuie să sprijine Ucraina pe acest drum și s-o ajute…”, – a spus Duda.

Anterior s-a anuntat că președintele polonez va discuta cu cancelarul german problema creșterii presiunii asupra Rusiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top