IlvesPreședintele eston Toomas Hendrik Ilves afirmă că Rusia este un stat imprevizibil și agresiv. Într-un interviu acordat ziarului „Postimees”, publicat sâmbătă, el a spus că, în ultimii doi ani, în regiunea Mării Baltice este observat „comportamentul destul de agresiv al Rusiei”.

„Zborurile avioanelor militare fără transpondere reprezintă o mare amenințare pentru aeronavele civile, manevrele militare, la care se exerseaza bombardarea Suediei, supravegherea navelor suedeze. Același lucru s-a întâmplat și cu Danemarca” – a spus Ilves.

Ca urmare, în Suedia, pentru prima dată de la crearea NATO în 1949, sunt mai multe persoane care doresc aderarea țării la alianța decât adversarii acestei acțiuni. „Suedia este îngrijorata, ea credea că a sosit pacea eterna, dar reiese că nu” – a spus președintele Estoniei.

„Pe 26 februarie se fac doi ani de la ocuparea Crimeea ucrainene. Pe parcursul acestor doi ani s-au schimbat multe atât de repede că, în opinia mea, nimic nu mai poate fi anticipat – spune președintele. – Cea mai mare îngrijorare a noastra este faptul că comportamentul Rusiei este imprevizibil”.

„Anexarea Crimeei a încălcat bazele dreptului internațional, acordurile de la Helsinki, chiar și Carta ONU, pe baza cărora granitele nu pot fi modificate prin forță”, – a afirmat Ilves.

Președintele estonian a mai spus că nu există niciun motiv să credem ca acumt „totul este bine si că totul se aplanează”. „Campania din Siria este o actiune complet noua, niciunul dintre noi ar fi putut prezice asa ceva. Deci, eu cred că, în viitor, vom vedea și alte miscari neasteptate,” – a spus Ilves.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top