pres Georgiei MargvelashviliRăzboiul din Ucraina a arătat că Rusia este pregătită să activeze conflicte înghețate în toate țările vecine, pentru a le menţine în sfera sa de influența, a declarat într-un interviu pentru EUObserver, presedintele georgian Giorgi Margvelashvili, scrie RBC.

„”Rusia nu poate bloca NATO. Nu poate impune veto (pe aderarea unor noi membri) în NATO. Cu toate acestea, războiul din Ucraina a arătat că, în scopul păstrarii influenței în regiune, Rusia este gata să activeze oricare dintre conflictele înghețate din țările vecine. Ea este gata să destabilizeze jumătate din continentul eurasiatic, daca are nevoie”, – a spus președintele georgian.

Potrivit politicianului, încercarile de a prezice unde va lovi din nou Rusia sunt inutile. Margvelashvili spune că cea mai bună soluție ar fi un sistem eficient de avertizare timpurie în regiune. El a remarcat, de altfel, că NATO regândeşte în prezent obiectivele sale și încearcă să-și revizuiască politica.

„Rusia este unul dintre factorii care influențează procesul de transformare a NATO”, – crede politicianul crede.

Anterior, asistentul adjunctului Secretarului Apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia a fost de acord cu raportul din februarie al centrului de cercetare RAND, că în acest moment NATO nu are suficiente resurse pentru a se confrunta Rusia în țările baltice şi că  Kremlinul va avea nevoie de 60 de ore pentru a captura Tallinn și Riga.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Preşedintele Georgiei: „Dacă este necesar, Rusia este dispusă să destabilizeze jumătate din continent”

 1. dalex spune:

  Un betiv care si-a ciomagit familia si vrea sa ciomageasca si sa violeze si familiile vecine.
  Solutia era stiuta de stramosii nostrii romani. Si vis pacem. para belium.

  • mocanu dan spune:

   AM MARI REZERVE CA ROMANII SUNT STRABUNII NOSTRII POATE DOAR NEAMURI DERIVATE DIN ARIENI CU LIMBI (ATUNCIA)APROPIATE…SA MA CONVINGA UN ISTORIC DE CE MOLDOVENII NEFIND CUCERITI DE TRAIAN (MOLDOVA MARE NU ASTA DE ACUM)SI-AU LEPADAT LIMBA SI S-AU APUCAT SA VORBEASCA O DERIVATA A LATINEI….45%DINTRE NOI ROMANII AU ACELASI ADN CU LITUALIENII LETONIENII,ACUMA ASTIA OR FI GETO DACI OR NOI EUROPENII TOTI FACEM PARTE DIN MAREA FAMILIE ARIANA DIN CARE FAC PARTE SI PORCII DE RUSI,PROBABIL SI TIGANII SI DE CE NU SI SEMITII DACA AVRAM A VENIT CU OILE DE LA NORD DE URUL CALDEIEI(CAUCAZ CUMVA)..NU MAI CREDE ISTORIA NAZISTA SI SOCIALISTA(TOT AIA E)CE SE PREDA IN SCOLI.

 2. cozubas spune:

  Hm,Rusia are 2 milioane de analfabeti . Pare foarte mult cand stii ca ditamai Romania are numai 1,5 milioane de copii care nu merg la scoala deloc si doar 3,2 milioane de cetateni care nu stiu carte nici sa socoteasca pe degete. La puscarie biata Rusie are un milion de cetateni,in timp de „libera ” america are doar 3 milioane… Ce sa mai vorbim mult si fara rost? Cert este ca antiputin este un guzgan roman strecurat in izmenele hoardei americane si de-acolo emite ce prizeaza de la sursa…)))))))

 3. ANTIPUTIN spune:

  „Îndemn la realism. Statistici versus propagandă

  În realitate, Rusia profundă, nu închipuita și idilica ”Sfântă Rusie”, traversează o stare de marasm moral și dezechilibre interne majore, iar radiografia statistică oficială vorbește de la sine: 52% de atei și agnostici declarați, o comunitate musulmană robustă cuprinzând între 20 și 30 de milioane de etnici neruși, cel mai adesea priviți cu suspiciune și ostilitate, doar 2% dintre ruşii declaraţi ortodocşi frecventează biserica măcar o dată pe an (Patriarhia Moscovei este o comunitate ultraminoritară numeric în corpul social al Federației Ruse, iar dintre limbile zecilor de popoare neruse Biblia este tradusă integral doar în tuvină și mordvină), 10 mii de avorturi zilnic (locul întâi în lume!), 5 milioane de persoane vagaboande (așa numiții ”bomji”), peste 3 milioane de prostituate în interior și 1,5 milioane de rusoaice prestatoare de ”servicii sexuale” peste hotare, în Europa și Asia, locul întâi în lume la prostituția masculină în armată și implicarea militarilor în termen în pornobusiness (datele Comisiei ONU pentru combaterea exploatării sexuale), peste 22% dintre femeile din Rusia au fost violate cel puțin o dată în viață (date ale ONU), 5 milioane de narcomani, cu o rată a mortalității de peste 100 de mii anual, 6 milioane de persoane infectate cu virusul HIV-SIDA, peste 6 milioane de persoane alienate ori suferind de diverse boli mintale, 7 milioane de cupluri infertile, peste 3 milioane de infracțiuni anual, dintre care peste 80 de mii de omoruri (locul al doilea în lume, după India), peste 1 milion de deținuți (mai mult decât în întreaga URSS în timpul represiunilor staliniste), cu o rată de 800-810 deținuți la 100 de mii de locuitori, peste 42 de milioane de alcoolici în stadii diferite (locul întâi în lume, care i-a și atras Rusiei supranumele de Imperiu Alcoolic!), 31 de milioane de copii sub 18 ani, dintre care peste 30% bolnavi grav sau cronic, peste 750 de mii de orfani de ambii părinți (peste numărul de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, când, în întreaga URSS, existau 678 de mii de orfani), 36% din totalul satelor ruse au mai puțin de 10 locuitori, iar peste 20 000 de localități eixstă doar pe hartă, 20,3 milioane de familii monoparentale (așa-zisele mame solitare – materi odinociki), peste 2 milioane de analfabeți și 1,5 milioane de funcționari în aparatul administrativ (triplu față de perioada sovietică!), mita și șpăgile constituind circa 33,5 miliarde de dolari anual. La capitolul narcomanie și alcoolism, Rusia depășește toate cele 28 de state membre ale UE luate la un loc!

  Aceasta este doar una dintre fotografiile adevăratei și nenorocitei Rusii de care se exaltă adepții școlii geopolitice eurasianiste, dacă o privim fără ochelarii propagandistici ai lui Dughin sau Putin! Așa arată pe viu Rusia eurasianistă doritoare să se întindă mai întâi din Carpați până în Pamir și apoi să cotropească și ”decadenta”, ”putreda” Uniune Europeană! O Rusie ca ”buric al pământului”, o Rusie pretins mesianică, o Rusie care produce mai puțin decât consumă, o Rusie devenită o banală ”pompă de benzină a lumii” și care, iată, va introduce, chiar de anul acesta, pentru populația subnutrită din mai multe regiuni ale sale, sistemul de cartele pentru produsele alimentare de bază! Dar, vorba lui Dughin: ”Noi însă vom spune: funcționează economia sau nu funcționează, dar ce spune țarul nostru roman rus – bine, bine, eurasiatic – , european, imperial, roman, anume aia și va fi. Și ce, parcă ați avea încotro? Economia e un lucru bun, dar neimportant! Căci nu doar cu pâine se va sătura…., le va aminti țarul!”.

  Concluzia mea fermă este că eurasianismul, un fel de manilovism geopolitic, nu are nicio șansă reală de succes în Republica Moldova. Vrabia mălai visează și calicul comândare! Eșecul eurasianiștilor este garantat de simplul fapt că aceștia sunt opaci la realitățile vii, fiind prea lipiți cu inima de deșertăciunile lumii acesteia şi cred în Rusia mai mult decât în Dumnezeu. Oricum, trebuie să fim întotdeauna pregătiți în fața oricărui efort de seducție pe care se chinuie să-l facă, stângaci și ridicol, adepții săi de la noi.

  Vlad Cubreacov, 6 iulie 2014”
  Citat din excelentul articol al Dlui Cubreacov :
  PPCD si fundatura euroasiatica „

 4. ANTIPUTIN spune:

  Io, Putin, tar crunt voi domni
  Batrana Europa voi struni
  Cu toiag de fier voi imparati!
  Dinti si oase sparte voi imparti !

  Io, Putin, semetul, napraznicul slav
  Omul Europei o sa’mi fie sclav
  Cisma mea ruseasca, o sa’l potcoveasca
  Biciul meu salbatic o sa’l indulceasca!

  Nu doar Europa, vreau lumea intreaga
  Sa se prosterneze, ca este nevolnica, bleaga
  Voi scrie istorii cu sange fierbinte
  Io, unicul Putin, fara pic de minte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top