Almazbek AtambaevBaza militară rusă va trebui să „plece” din Kârgâzstan, după expirarea acordului, a declarat joi președintele țării, Almazbek Atambaev. Cu toate acestea, el a subliniat că Moscova va rămâne un partener strategic al Bișkek, dar din punct de vedere militar Kârgâzstanul se va baza pe propriile puteri.

De asemenea, șeful statului a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, l-a „înțeles”.

Atambaev a preciat că, anterior, în baza deciziei sale a fost închisă și baza militară americană, situată în aeroportul din Bișkek.

Rusia are o baza militara aeriana in Kârgâzstan la Kant. Acordul cu privire la înființarea sa a fost semnat în 2003 și expira in 2018. În 2009 acesta a fost prelungit pentru încă 49 de ani, dar se pare ca autroitatile de la Bișkek s-au razgandit.

De asemenea, Rusia dețin în aceasta țara din Asia Mijlocie un centru de comunicare al Statului Major al Marinei Ruse, o stație seismologica și o baza de testare a torpilelor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to Președintele kârgâz: ”Armata rusă trebuie să plece din Kârgâzstan”

  1. bogdan spune:

    Daca nici „pretenii” nu-i mai iubesc pe godaci…

  2. Basarabia este Romania spune:

    Go home….davai ceas, davai palton!……………………………………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top