Bulgarian president Rosen Plevneliev during his interview with the Observer.Rusia este un stat nationalist si agresiv, a declarat președintele bulgar Rosen Plevneliev intr-un interviu acordat ziarului german Frankfurter Allgemeine.
Cu toții ne dorim să vedem Rusia ca o țară parteneră care a dat lumii pe Ceaikovski, Tolstoi și Dostoievski. Dar faptele sugerează avem de a face astăzi cu o altă Rusie naționalistă și agresiva, cu un președintele care vede în Europa nu un partener, ci dusman a declarat președintele bulgar. Toți europenii au beneficiat de căderea zidului Berlinului. Am obtinut libertate, democrație, speranta. Insa, Vladimir Putin consideră că prabusirea Zidului și caderea Uniunii Sovietice au fost, dimpotrivă, un dezastru. De aici vine si interpretarea diferita a istoriecare este fundamental opusa Europei și valorilor europene„.
UE este un proiect inovator în care o Germanie mare  și o Bulgarie micuţă sunt egale între ele. „In mintea lui Putin, dimpotrivă, încă vorbim despre secolul al XIX-lea, când existau marile puteri și periferia, care trebuia să fie dominata, a declarat Plevneliev. Cea mai importantă lecție al celui de-al doilea război mondial este orice națiune mare sau mică are dreptul la existenta. Europa nu se bazează pe domnia celui puternic, ci pe domnia legii, a statului de drept. Prin urmare Rusia trebuie să învețe să fie partener, nu stapan peste vasali și subordonațiiPoziția Rusiei cu privire la Ucraina este periculoasa, afirma Plevneliev.

Am fost unul dintre primii presedinti europeni care a condamnat în mod clar pozitia Rusiei in problema Crimeei: Rusia spune SUA și Europei ca soarta Ucrainei ar trebui să fie decisă de marile puteri, dar aceasta este politica de secol XIX-lea. Este periculoasa. Poporul ucrainean ar trebui să decidă singur viitorul sau, nu cine stie ce mare putere straina„, adauga presedintele bulgar.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top