O întâlnire cu presa, care a fost inițial programata de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski pentru aproximativ 10 ore, a durat mai mult de 14 ore fără pauză. Întâlnirea a avut loc joi, 10 octombrie, într-o locație destul de neobișnuită, subliniind astfel caracterul democratic al comunicării dintre șeful statului și jurnaliști – în food court-ul ”Kyiv Food Market”, care s-a deschis recent în capitala Ucrainei. Reprezentanții mass-media au fost serviți cu croissante, supe și deserturi. Pe mese se aflau la discreție apa și băuturile calde.

Conferința de presă a avut loc sub forma unei conversații între șeful statului la o masă cu grupuri mici de jurnaliști, care s-au succedat alternativ. Fiecare grup era format din 7-10 membri ai presei care, în timpul alocat, i-au pus întrebări lui Zelenski. În total, aproximativ 300 de jurnaliști au fost acreditați la întâlnire. În schimb, reprezentantii majoritatii mass-media rusești de stat nu au fost invitati la conferinta.

În timpul întâlnirii, lui Zelenski i-au fost puse întrebări în limbile ucraineană, rusă și engleză. El a răspuns în ucraineană, fie în rusă, fie în engleză. La finalul conferintei era foarte obosit, dar ca showman profesionist nu a pierdut firul conversațiilor pana la finalul super-maratonului. A recunoscut că a folosit injecții speciale pentru corzile vocale, pentru a nu-și pierde vocea în timpul comunicarii cu reporterii.

Tânărul președinte ucrainean a stabilit astfel un nou record mondial pentru cea mai lungă conferință de presă din lume, sustinuta de către un șef de stat. Certificatul corespunzător i-a fost înmânat lui Zelenski la finalul maratonului de presă.

Pana in prezent, recordul mondială apartinea fostului președinte al Venezuelei Hugo Chavez. In timpul emisiunii televizate „Alo, președintele!” transmise in direct, președintele Chavez a glumit, spus diverse povești, a cântat și a răspuns la apeluri telefonice timp de 8 ore și 6 minute – și toate acestea în aer liber, la o temperatura de 30 de grade.

Și președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, în 2017 a susținut o conferință de presă care a durat 7 ore 21 de minute.

Iar liderul cubanez Fidel Castro în 2005 a vorbit 5 ore fara oprire.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top