Noize MC1Regimul Putin a fost extrem de atent cu tineretul si a cultivat permanent loialitatea acestei categorii fata de guvern şi Kremlin. După ocuparea Crimeei, statul a inceput sa impuna mai insistent patriotismul, subliniind legaturile istorice cu peninsula. Cu toate acestea, presiunile la care regimul supune pe artistul hip-hop Noize MC pot fi ultima picătură a tinerei generații în loialitatea față de regimul lui Putin, scrie Washington Post.

Muzicianul Ivan Alexeev (Noize MC) a început sa resimta presiuni din partea regimului Putin după concertul sau din luna august, sustinut in Ucraina. În timpul festivalului de muzica de la Lvov el a primit cadou de la fanii sai ucraineni un steag al Ucrainei.

Nu cred că este ceva iesit din comun faptul ca am fost în Ucraina și am cântat în limba ucraineană, iar cineva mi-a dat un steag ucrainean. Este ceva absolut normal...” – a explicat Alekseev în timpul unui interviu la Moscova.

Cu toate acestea, după festivalul din Ucraina, 60% din concertele Noize MC programate pe tot intinsul Rusiei au fost anulate de autorități. Acțiunile au provocat indignarea tineretului activ politic, dar si a celui neinteresat de politică. Unii il compara pe Noize MC cu un alt star al muzicii din Rusia, Andrei Makarevich, devenit de asemenea o ținta a propagandei Kremlinului din cauza atitudinii de simpatie fata de cauza Ucraineana.noize_mc

Nu poți interzice oamenilor sa asculta muzica care le place. Este periculos„, declara Elena Omelchenko, director al Centrului pentru Studii de tineret al  Școlii Superioară de Economie din Rusia. 

În cazul în care guvernul va continua cu interdicțiile, acest lucru poate duce la crearea unei noi subculturi a tinerilor, cum au fost cele care au apărut în Uniunea Sovietică, când interdicțiile artiștilor de rock occdientali ii obligau pe fanii lor sovietici sa-i asculte în subteran”.

Cu cat mai mult  zgomot se creeaza in cazul Noize MC, cu atat mai constienti vor fi tinerii rusi de implicatiile politice ale interdictiei sale, notează ziarul.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top