biblioteca tataraAutoritatile de ocupaţie din Crimeea au inchis Biblioteca Ismail Gasprinski, cea mai mare şi veche institutie culturala a tatarilor din Crimeea, anunta un comunicat de presa al bibliotecii, citat de news.ru.ua.

Biblioteca a fost inchisa prin ordin al Consiliului de Miniștri al Republicii Crimeea din 19 august 2014 cu privire la lichidarea bibliotecilor republicane din Crimeea și crearea de instituții bugetare de stat. Institutia culturala tatara fiind singura care este inchisa definitiv.

Biblioteca, care îşi avea sediul la Simferopol, a fost infiintata pe 24 septembrie 1990.

Reamintim, pe 16 septembrie, trupele speciale ale politiei au percheziționat cladirea Mejlisului tatatrilor din Crimeea, de unde au fost confiscate toate echipamentele, cartile religioase, precum și bunurile personale ale presedintelui Mejlisului, Mustafa Cemil.

Seful auto-proclamat al Crimeei, Serghei Aksenov a declarat cu aceasta ocazie ca perchezitiile de la Mejlisul poporului tătar din Crimeea sunt asociate cu semnala privind prezența literaturii interzise” la sediul acestei organizatii.

Doua zile mai tarziu, pe 18 Septembrie, autoritatile ruse au anuntat confiscarea tuturor cladirilor si proprietăților Fondului Krim, organizatie non-guverrnamentala culturala, asociata Mejlisului tatarilor din Crimeea.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top