putinPutin trăieşte încă din „grăsimea politică” acumulata în era abundenţei petroliere. Dacă politica sa nu se va schimba, ambițiile imperiale ale şefului Kremlinului ar putea duce ţara la „sapă de lemn”, sustine activistul rus de opoziție Ilya Yashin, într-un interviu pentru Radio Liberty. După numeroase arestari pentru manifestatii publice în Rusia, organizația pentru drepturile omului Amnesty International l-a declarat de trei ori pe Ilya Yashin prisoner of conscience„.

De-a lungul anilor, în timpul „Eldorado-ului petrolier”, Putin a reușit să acumuleze „grasime politica„, iar sancțiunile şi scăderea prețurilor la petrol nu sunt încă în măsură să influențeze fundamental politicile lui Putin. Cu toate acestea, în cazul în care situația va continua sa se deprecieze, ambițiile imperiale ale Putin nu vor mai putea fi finantate” spune politicianul.

Potrivit lui, Putin a dat rușilor impresia că tara lor este încă un imperiu care își poate permite să ocupe pământurile altor tari.Dar este un mit periculos în sensul că ambițiile pe care le demonstrează Putin nu corespund resurselor Rusiei, și sunt contrare intereselor pe care le are Rusia”.

yashin„O ţară mareata este acea țară care oferă un nivel de trai decent pentru cetățenii săi, care creează o economie puternică, în interesul majorității populației. Dar când se poarta agresiv cu vecinii, iar principalele resurse ajung în buzunare foștilor colegi de clasa ai președintelui, plus corupția în creștere în fiecare an o astfel de ţară nu este mareata, e mai degrabă o caricatura de imperiu„, a spus Yashin.

Ilya Yashin este politician rus, membru al Consiliului de Coordonare al Opoziției, membru al „Partidului Republican din RusiaPartidul Libertatii Populare„, unul dintre liderii Mișcarii Solidarnosti”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top