Profesorul Jean Marc Thouvenin, care reprezintă Ucraina la audierile de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, a explicat de ce Ucraina acuză Rusia că a încălcat obligațiile care îi revin în temeiul Convenției privind reprimarea finanțării terorismului, scrie ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Elena Zerkal, pe pagina sa de Facebook.

În discursul său în cadrul audierilor deschise, Thouvenin a remarcat că, în ciuda cererilor repetate ale Ucrainei, Rusia nu a efectuat nicio anchetă asupra faptelor referitoare la persoanele care au fost sau sunt suspectate de participarea la finanțarea terorismului în Ucraina. De asemenea, Rusia nu a inițiat proceduri penale împotriva acestor persoane.
Rusia este acuzată de încălcarea primei părți a articolului 12 din Convenție cu privire la obligația părților de a-și furniza reciproc cea mai largă asistență juridică reciprocă. Ucraina a cerut ajutor din partea Rusiei în conformitate cu acest articol al Convenției, dar în zadar.

Totodata, Rusia este acuzată de încălcarea gravă a obligațiilor care îi revin în temeiul articolului 18 din Convenția privind cooperarea cu Ucraina în domeniul prevenirii finanțării terorismului, deoarece nu a luat toate măsurile posibile în acest sens.
„Este un abuz în fața instanței: lipsa de acțiune, pasivitate, omisiune, întârzierea procedurilor, lipsa de cooperare, în general, comportamentul vorbește despre o încălcare clară a obligațiilor Rusiei potrivit Convenției”, a declarat reprezentantul Ucrainei în instanță.

La 3 iunie, Curtea Internațională de Justiție a Națiunilor Unite a început examinarea dosarului privind încălcarea de către Rusia a Convenției internaționale pentru prevenirea finanțării terorismului și a Convenției internaționale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Procesul de la Haga: De ce Ucraina acuză Rusia de încălcarea Convenției privind reprimarea finanțării terorismului

 1. Ramona Georgescu spune:

  Daca nerespectarea Convenției privind reprimarea finanțării terorismului era ceva atat de rau atunci nici americanii nu luam ISIS sub protectia lor.

 2. bogdan spune:

  Porcii Pitikului Dement vor plati cateva generatii de acum incolo pt toate aceste crime ! Spurcata si inapoiata specie !

  • Maciuca spune:

   In toate comentariile tale fatalaule, pomenești de demență, mergi si te trateaza nu mai sta asa,se agravează!Pleaca ba intr-o „tara civilizata” si rupeti ga oaza ,mizerie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top