Adunarea Constituanta Rusia 1918Un cetățean al Federației Ruse, Vladimir Spitalev a depus o cerere pe numele procurorului general al Rusiei Iuri Ciaika pentru a verifica legalitatea acțiunilor Comitetul Central Executiv al Sovietelor deputatilor muncitorilor, țăranilor și soldaților (CCES) și Consiliul Comisarilor Poporului (CCP) care au dus la desfiintarea Adunarii Constituante Ruse în 1918.

„Am fost la procurorul general pentru a depune o cerere in vederea verificarii legalității dizolvarii Adunării Constituante și crearea in consecinta a Federației Ruse”, – a scris Spitaleiv pe pagina sa Facebook.

Potrivit textului cererii, reclamantul a solicitat Procurorului General să dea aceste explicații în legătură cu faptul că anterior a adoptat deja o decizie privind ilegalitatea transmiterii Crimeei catre Republica Sovietica Socialista Ucraineana în 1954, și a început să verifice legalitatea recunoașterii independenței tarilor baltice.

„După cum știți, Adunarea Constituantă a fost aleasa in baza  exprimarii democratice a voinței populare. Pe 01.06.1918 Adunarea a proclamat Republica Democrata Federativă Rusa. Cu toate acestea, în aceeași zi, forțele controlate de CCES și CCP, au dizolvat cu forta Adunarea Constituantă, iar Comitetul Executiv Central a Deputatilor Sovietelor a publicat „Decretul privind dizolvarea Adunării Constituante”, „-se arata în adresa catre Parchet.

În acest sens, reclamantul solicită să se verifice legitimitatea crearii Comitetului Executiv Central, care a luat decizia de a dizolva Adunarea Constituantă, precum și verificarea legalitatii creării Uniunii Sovietice și a Federației Ruse.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top