Procuratura Generală a Rusiei i-a ordonat procurorului Ceceniei să susțină recursul Gazprom împotriva deciziei instantei de a șterge datoriile locuitorilor republicii pentru gazul consumat, scrie meduza.io.

Decizia de a șterge datoriile populatiei pentru gaze naturale a fost luată de Tribunalul din Groznîi, în urma unei cereri a Procuraturii Ceceniei. Superiorii de la Moscova consideră această decizie ”nejustificată”.

„În legătură cu decizia nejustificata a instanței de judecată a fost organizată o inspecție internă”, – citează RIA Novosti declarația Procurorului General al Rusiei.

Procuratura rusa a mai indicat procurorului Ceceniei „inadmisibilitatea amestecului autorităților de urmărire penală în activitățile economice ale organizațiilor”.

La 17 ianuarie, procuratura din Cecenia a anunțat că, la cererea sa, a fost stearsa datoria pentru gaze a locuitorilor din Groznîi în suma de 9 miliarde de ruble.

Ulterior, consiliile regionale din mai multe regiuni rusești au cerut masuri similare în vederea anularii datoriilor la gazele consumate de populatie.

La rândul său, Gazprom a declarat că decizia instanței cecene de a anula datoria pentru gaz este contrară normelor legale și incorectă față de plătitorii de buna-credinta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Procuratura rusă în conflict cu ”subalternii?” din Cecenia

  1. bogdan spune:

    Pai mai bine le-ar da gaz gratis la toti porcii din imensa cocina…pe la rat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top