Oficiul Procurorului General al Rusiei a emis un avertisment companiei Google cu privire la ”inadmisibilitatea ingerintelor” în alegerile din Rusia, scrie „RIA Novosti”, citand declaratia lui Alexei Jafiarov, adjunctului șefului Departamentului de supraveghere a punerii în aplicare a legilor federale privind siguranta din cadrul Procuraturii.

Potrivit lui Jafiarov, avertismentul este „o măsură destul de gravă, după care urmeaza tragerea la răspundere stabilită prin lege”.

„Toți cei care se confruntă cu asta sunt conștienți de acest lucru, așa că ne așteptăm ca o companie atât de mare și respectabilă să țină seama de avertismentul nostru”, a declarat procurorul.

Ca la comandă, împotriva Google au emis plângeri și Comisia Electorală Centrală (CEC) a Federației Ruse, precum și organul de cenzura – Roskomnadzor. Cele doua institutii au trimis scrisori oficiale către Google, subliniind „inadmisibilitatea promovarii (pe Internet) de evenimente ilegale în ziua alegerilor”.

După cum explică Vadim Subbotin, șeful adjunct al Roskomnadzor, zeci de canale YouTube desfășoară „acțiuni masive”, cerând încălcarea legii. Oficialul se refera la apelurile opozantului Alexei Navalnîi la acțiuni de protest impotriva reformei pensiilor.

„Prin intermediul oferirii practic nelimitate de posibilitati din partea giganților străini de Internet, cum ar fi Google, un număr de persoane interesate de destabilizarea situației din Rusia încearcă să atragă utilizatorii la activități ilegale pe Internet”, a spus Subbotin.

La rândul sau, CEC este nemulțumit de faptul că opozantul Alexei Navșnîi care utilizează intens serviciul YouTube, aparținând Google, îi încurajează pe ruși să participe la protestele organizate în ziua alegerilor – 9 septembrie.

CEC sustine ca atât apelul lui Navalnîi, cât și protestul în sine sunt ilegale.

Leonid Volkov, activist sustinator al lui Navalnîi a declarat că opoziția va continua să cumpere publicitate pe YouTube, pentru că este „singurul canal de informare în masă“ de care dispune. Volkov a adăugat că CEC „minte sfruntat”, afrimand ca sunt interzise protestele si alte actiuni publice in masa în ziua alegerilor. El a explicat acest lucru prin faptul că legislația nu prevede restricții de acest gen, ca dovada, mai multe orașe rusesti au permis deja acțiuni de protest pe 9 septembrie.

CEC și Roskomnadzor au notat că Google nu a răspuns la scrisorile lor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Procuratura Rusiei amenință Google din cauza conținutului postat de Navalnîi

  1. bogdan spune:

    In curand godacii il vor da in hudecata pe Dumnezeu ca a ingaduit existenta acestei specii inapoiate…adik tot ei…spurcata si inapoiata specie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top