razboi UcrainaProcurorul General al Ucrainei, Iuri Luțenko, a făcut publice statisticile din cadrul anchetei privind declansarea de catre Federația Rusa a războiul agresiv împotriva Ucrainei și a promis să anunțe informațiile cu privire la investigație și perspectivele de a-i aduce pe făptași în fața justiției, în cadrul unei reuniuni a Comisiei parlamentare pentru securitate și apărare, care va avea loc pe 7 septembrie.

„Din septembrie 2014, Procuratura Militara desfasoara o anchetă privind deciziile și conduita reprezentanților Guvernului și oficialilor forțelor armate rusești, în complicitate cu grupurile teroriste, în războiul agresiv cu Ucraina. Rezultatul acoperă întreaga perioadă a agresiunii ruse, începand cu februarie 2014 (ocuparea peninsulei Crimeea), „- a scris procurorul general pe pagina de Facebook.

Potrivit lui Luțenko, materialele pregatite pentru procesul penal sunt adunate în peste 800 de volume (dintre care 350 sunt clasificate ca „Secret” și „Top Secret”). Au fost intervievate mai mult de 1.400 de victime, peste 2.000 de martori, s-au efectuat mai mult de 1.800 de examinări medico-legale si adunat peste 100 de mii de probe materiale.

De asemenea, Luțenko a spus că Institutul de Expertiză Legală din Kiev a desfasurat, împreuna cu Ministerului Justiției al Ucrainei, o expertiză judiciar-militară unică (care a durat aproape un an), cu implicarea a 31 de experți și specialiști de la Ministerul Apărării, Centrul Antiterorist al SBU, Garda Națională, Serviciul Frontierei de Stat etc.

Comisia infiintata cu aceasta ocazie a examinat si investigat 3.600 de documente militare, ceea ce a permis analizarea motivelor pierderilor mari înregistrate de armata ucraineana.

„Informațiile cu privire la investigație și perspectivele de a-i aduce pe autori în fata justitiei se vor raporta la reuniunea Comisiei Radei Supreme pentru securitate și apărare de pe 7 septembrie” – a anunțat Procurorul General al Ucrainei.

În luna aprilie, Direcția Generală de Informatii a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) a nominalizat generalii ruși care au organizat agresiunea împotriva Ucrainei.

Pe 8 august 2016, Procurorul General al Ucrainei a informat cu privire la suspiciunea de comitere a crimelor contra securității naționale a Ucrainei împotriva a 18 oficiali civili si militari rusi, inclusiv consilierul prezidențial Serghei Glaziev și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Procuratura Ucrainei: Dosarul ”războiul Rusiei cu Ucraina” a strâns peste 100.000 de probe materiale

  1. bogdan spune:

    Trebuie sa stie alde criminalul Soigu putler si altii ca in instanta vor fi condamnati mai devreme sau mai tarziu ! Dupa aceste decizii finale recunoscute pe plan Mondial vor apare si cereri de arestare internationala prin Interpol ! Acesti criminali vor fi protejati atat timp cat vor avea functii de conducere in stat ! Dar e greu de crezut ca peste 10 ani spre exemplu Soigu si ceilalti criminali vor detine aceleasi functii acoperitoare ! Pana atunci vor fi date si decizii definitive inclusiv la Haga ! Si soarta lor va fi precum a generalilor lui Milosevic ! Cum vor calca pe aeroporturi din lumea civilizata cum vor fi arestati ! In godacie vor sta linistiti ca nu-i va extrada nimeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top