Cercetătorii din Ungaria au cerut Universității Debrecen să retragă titlul de „doctor honoris cauza” acordat președintelui rus Vladimir Putin. Portalurile de internet HVG și 24.hu au postat declarația Catedrei de Drept Constituțional al Universității din Debrecen, în care profesorii se delimiteaza de decizia Senatului Universității din 28 august privind acordarea lui Putin a titlului onoric.

Profesorii și-au exprima poziția și pe Facebook: „Laudele aduse autocraților sunt inacceptabile pentru noi. Este contrar a tot ceea ce reprezentam în activitatea noastră academică”.

Pe 28 august, Senatul Universitatii Debrecen a motivat decizia spunând că „guvernul Ungariei și Rusia, grație lui Putin, au rezervat un rol major Universitatii din Debrecen în cadrul proiectului de investiții al CNE Paks-2“.

Cererea profesorilor de la Catedra de drept constituțional al Universitatii Debrecen este sustinuta și de Institutul Ekint. În scrisoarea sa deschisă, acesta cere institutiei de inavatamant să anuleze decizia privind acordarea titlului de „doctor honoris cauza” lui Putin, insistând că aceasta este ilegala și fără precedent în istoria învățământului superior post-comunist din Ungaria.

Potrivit jurnalului Népszava, Putin ar putea veni din nou în Ungaria la începutul anului 2018 pentru a primi titlul onorific âde la Universitatea din Debrecen.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

18 Responses to Profesorii maghiari cer retragerea titlului ”doctor honoris cauza” acordat lui Putin de Universitatea din Debrecen

 1. Doctor horroris cauza este cel mai potrivit titlu pentru KGB puțin. Acest obsedat porno care sa trezit conducător nu merita decât dispreț! Strânge titluri că Leana Ceaușescu ! Alupigus Putin!

 2. bogdan spune:

  Doctorul Sulii…

 3. yehudy spune:

  victor orban, dupa cancelarul schroder al psd-ului german, va fi urmatorul angajat pe bani mari de ptin 🙂
  orban a uitat cum s-a sfarsit revolutia anticomunista din ungaria din 1956 🙂
  pentru orban istoria nu conteaza, banii conteaza 🙂
  urmeaza sa aflam de ceva panama despre orban 🙂

 4. Basarabia e Romania spune:

  Saracii si-au adus aminte de 1956…………..sunt un pic amnezici….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top