mercenari2Serviciul în cadrul armatelor țărilor care sunt neprietenoase față de politica Rusiei ar putea fi echivalat juridic cu actul de „înaltă trădare”. Modificările legislative, pregatite de partidul lui Putin – „Rusia Unită” (Edinaia Rossia), au fost propuse spre dezbatere Dumei de Stat, scrie ziarul „Izvestia”.

Astfel, initiativa legislativa prevede completarea articolului din Codul penal privind „înalta trădare” cu o nouă prevedere care pedepseste cetatenii rusi pentru efectuarea serviciului militar sau care se încorporeaza in grupările armate ale altor țări, inlcusiv companii militare private.

Deputatul Evgheni Fedorov, cel care propune modificarea legislativa, crede ca se impune introducerea răspunderii penale pentru „furnizarea de asistenta financiara, materiala, tehnica şi consultanta unui stat strain”. În special, este vorba despre armatele si grupările armate, inclusiv non-statale, precum companii militare ale căror activități sunt îndreptate împotriva securității Rusiei.

„Țările, a căror activitate este considerata a fi îndreptata împotriva Rusiei sunt cele care impun sancțiuni”, a spus parlamentarul.

mercenari„Pentru acest tip de infracțiuni, ne-am propus să se stabilească o condamnare cu închisoare de 10 ani” – a spus Fedorov.

Potrivit lui, în cazul în care un guvern strain decide să desfășoare o politică agresivă împotriva Rusiei, atunci satisfacerea serviciului militar în formațiunile armate ale acestui stat sau în cadrul companiilor militare private este echivalentă cu „înalta trădare”.

În prezent, cetatenii rusi pot fi găsiti în cadrul fortelor armate ale SUA, în Legiunea Străină Franceză, dar si în unele batalioane de voluntari din Ucraina (cei care lupta impotriva separatistilor, nu si cei care sunt de partea rebelilor).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top